Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Unapređenje saradnje Privredne komore i Regionalne škole za javnu upravu

Tokom sastanka je ocijenjeno je da bi od obostranog značaja bilo dobro intenzivirati saradnju, posebno u oblastima obrazovanja i sistema kvaliteta

Novoizabrana direktorica Regionalne škole za javnu upravu Maja Handijska Trendafilova posjetila je Privrednu komoru i tom prilikom razgovarala sa predsjednicom Ninom Drakić o unapređenju saradnje i razmjeni iskustava ove dvije institucije.

Kako je saopšteno iz Privredne komore, Drakić je na sastanku predstavila djelokrug rada krovne asocijacije crnogorske privrede, te ukazala na do sada značajne realizovane aktivnosti, posebno ističući one koje će biti u fokusu rada ove institucije u narednom periodu, a odnose se na procese digitalne transformacije i cirkularnu ekonomiju.

“Handjiska Trendafilova istakla je da RESPA, kao regionalno čvorište, ima za cilj da pruži strateški okvir reforme javne uprave kroz podsticanje regionalne saradnje i razvoj prilagođenih rješenja za sve povezane institucije za ubrzanje reformi, sa fokusom na upravljanje kvalitetom i korporativne modele”, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka je ocijenjeno je da bi od obostranog značaja bilo dobro intenzivirati saradnju, posebno u oblastima obrazovanja i sistema kvaliteta.

“Sagovornice su se složile da postoji značajan prostor za organizovanje zajedničkih edukativnih aktivnosti od važnosti za javnu upravu, ali i cjelokupnu privredu, kako bi pružli adekvatne obuke, znanja i alate potrebne za uspostavljanje efikasnih usluga u korist privrede i građana”, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je razgovarano i o potencijalnim modalitetima saradnje u okviru EU projekata, te regionalnoj razmjeni znanja i iskustava. U radu sastanka učestvovao je i potpredsjednik Privredne komore Dragan Kujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve