Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Unapređenje saradnje Ministarstva poljoprivrede i Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija

Kako je saopšteno i ministarstva, tokom sastanka predstavljeni su planirani ciljevi ove međunarodne organizacije, rezultati postignuti na nivou teritorije Crne Gore, kao i Programski okvir za period 2023- 2027. godine

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković sa saradnicima, održao je sastanak sa zamjenikom regionalnog predstavnika Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO), gospodinom Nabilom Gangijem.

Kako je saopšteno i ministarstva, tokom sastanka predstavljeni su planirani ciljevi ove međunarodne organizacije, rezultati postignuti na nivou teritorije Crne Gore, kao i Programski okvir za period 2023- 2027. godine. Razmotrene su oblasti u kojima Crna Gora može da računa na podršku FAO u narednom periodu. Tokom susreta je dogovoreno intenziviranje edukativnih i promotivnih aktivnosti, kao i uspostavljanje prioriteta buduće saradnje.

“Na sastanku je potpisan predajni sporazum povodom uspješnog okončanja projekta „Unapređenje tehničkih kapaciteta za uspostavljanje FADN sistema u Crnoj Gori 2019-2021.godine“. FADN sistem omogućava praćenje poslovnih promjena na poljoprivrednim gazdinstvima tokom godine, što poljoprivrednim proizvođačima omogućava da uspješnije rukovode svojim poslovanjem a kreatorima poljoprivredne politike pruža mogućnost da ocijene efekte sprovedenih mjera”, navodi se u saopštenju.

Ispred ministarstva, na sastanku su, pored ministra, učestovali i državni sekretari Budimir Mugoša i Stevan Gajević, kao i Marko Lubarda, predstavnik odjeljenja za međunarodne odnose i IPA projekte.

“Ministar Joković je izrazio zahvalnost na dosadašnjoj podršci FAO, posebno u kontekstu podrške u pravcu zatvaranja pretpristupnih poglavlja i razvoja poljoprivrede i ruralnih područja u Crnoj Gori, naglasivši da će Ministarstvo u punoj mjeri i ubuduće nastaviti da podstiče razvoj partnerskih aktivnosti i pruža podršku svim razvojnim projektima”, dodaje se u saopštenju.

U sklopu radne posjete, gospodin Gangi je održao i sastanak sa rukovodiocima svih direktorata Ministarstva na kojem je bilo riječi o tekućim projektima, a koje FAO realizuje u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, uz poseban osvrt na dosadašnje postignute ciljeve.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve