Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

UMPB: Hitno ukinuti neradnu nedjelju

Oni smatraju i zahtijevaju da u hitan postupak uđu izmjene odredbi ovog Zakona, a o benefetima rada izlišno je pričati

Nakon odličnog prijema u javnosti prošlonedeljne akcije Ne radim nedjeljom, nastavljamo našu akciju, sa ciljem da informišemo javnost o pogubnom uticaju Zakona o trgovini na opstanak naših malih biznisa, saopšteno je iz Udruženje male privrede Budva (UMPB).

-Želimo da upoznamo javnost, kao i da predočimo Zakonodavcu kakav je nonsens primjena zakona na djelatnost poput naših. Podsjećamo da, u većini naših objekata, koji su zatvoreni u vrijeme praznika i „nedjelja“, rade vlasnici tih firmi i da dominantno u radu učestvuju članovi domaćinstva. Glavnina prihoda ostvarena je upravo za vrijeme neradnih dana (prazničnih), kada turisti u velikom broju posjećuju Budvu. Mi koji radimo u Budvi, znamo da turisti koji u maju dolaze,  našim prijemom i ponudom, donose odluku da li opet doći, da li ljetovanje provesti u Budvi, našem gradu – navodi se u saopštenju UMPB.

Oni smatraju i zahtijevaju da u hitan postupak uđu izmjene odredbi ovog Zakona, a o benefetima rada izlišno je pričati.

-Svjedoci smo da svi oblici slobode u 21. vijeku dolaze do izražaja, a nama se zabranjuje da radimo baš u momentima kada je taj rad najdjelotvorniji. Budva, kao ni jedno drugo turističko mjesto, ne bi se razvilo da smo do sada imali sutaciju da od 31 dan u maju, radnih je samo 22 – zaključuje se u saopštenju.

 

Otključajmo Budvu da bude ono što zaista jeste, turistička metrolpola i kraljica medietrana.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
turist
23.05.2021-22:47 22:47

Ja sam mislio doj ali necu dok ne uvedete radne dane za praznike i nedjelju produzite radno vrijeme na 24h da mogu kupit cigare i pivo kad mi goj pane na pamet. Ako ne zavrsite to ojdo na odmor u svajcarsku…. uh, tamo jos manje rade. Dobro je to