Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ulcinjska rivijera prva na listi za prodaju na tenderu

Prvi tender koji će biti raspisan u ovoj godini trebalo bi da bude za Ulcinjsku rivijeru za koju postoji interesovanje više investitora, saznaje Pobjeda. U drugoj polovini godine, kako se navodi, treba očekivati tender za Institut Simo Milošević za koji su do sada propala četiri tendera.

Foto: Ul-info

Nakon Ulcinjske rivijere mogao bi se očekivati tender za valorizaciju lokaliteta poput Montepranzo Boka produkt za koje takođe postoji interesovanje.

U drugoj polovini godine, prema ranijim najavama, treba očekivati tender za Institut „Simo Milošević“, za koji su do sada propala četiri tendera.

HTP Ulcinjska rivijera u čijem sastavu su i Ada Bojana, Olimpik i Belvi nalazi se u planu privatizacije za ovu godinu.

Planom je ostavljeno više mogućnosti privatizacije – prodaja akcija, dijela imovine ili dokapitalizacija, a može i kombinacija nekog od tih modela.

Iz Tenderske komisije nedavno su kazali da je njemački turoperater TUI zainteresovan za objekte Ulcinjske rivijere, odnosno za zakup nudističkog naselja na Adi i hotela Belvi na Velikoj plaži i da su za to pripremili 200 miliona eura.

Za sada je sve samo u fazi interesovanja i očekivanja da TUI svoja interesovanja treba pretočiti makar u pismo o namjerama koje će biti upućeno predsjedniku Vlade. Nakon toga bi se mogli očekivati razgovori u Vladi kako bi se vidjelo koja su očekivanja i interesovanja TUI-ja koji je jedan od najznačajnijih operatera.

Iz Tenderske su podsjetili da je i ranije bilo interesovanja za Ulcinjsku rivijeru od drugih kompanija, ali da nijesu bila tog nivoa da bi se raspisao namjenski tender.

Ulcinjska rivijera se pominje u privatizacionim planovima još 2014. godine. Godinu kasnije očekivao se tender, ali se prošle godine od njega definitivno odustalo.

Dio imovine te kompanije površine pet hiljada metara kvadratnih prodat je na aukciji u julu 2014. godine ulcinjskom Solarisu za 510 hiljada eura.

Kompanija je 2004. godine otišla u stečaj kroz koji je prodat dio imovine poput hotela Galeb i Otrant.

Plan privatizacije usvojila je nedavno Vlada, a u njemu su i Luka Bar i Montecargo za koje su u toku pregovori sa poljskim OT Logisticsom.

U završnu rundu pregovora trebalo bi da se krene sredinom marta. Na spisku su i Budvanska rivijera, Institut za crnu metalurgiju, Marina Bar, Castelo Montenegro Pljevlja, Donja Arza Herceg Novi, Ecolodge, Vranjina Podgorica, Kolašin 1600, Bjelasica i Komovi Opština Kolašin, kao i lokaliteti Buljarica i Kraljičina plaža u opštinama Bar i Budva.

Izvor: Pobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve