Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Ukrajina spašava sezonu

Od 50-ak agencija koje su tražile aranžmane za svoje elitne klijente većina je bila iz Ukrajine. Upravo Ukrajina može spasiti ovu turističku sezonu u Crnoj Gori u slučaju odsustva direktnih letova iz Rusije

U Crnoj Gori je održan sajam elitnog turizma “Adriatic Luxury”. Od 50-ak agencija koje su tražile aranžmane za svoje elitne klijente većina je bila iz Ukrajine. Upravo Ukrajina može spasiti ovu turističku sezonu u Crnoj Gori u slučaju odsustva direktnih letova iz Rusije.

Na sajmu “Adriatic Luxury”, koji je održan ovih dana u hotelu Regent Porto Montenegro, učestvovalo je više od 50 agencija koje prodaju aranžmane za elitnu klijentelu iz Ukrajine, Azerbejdžana, Kazahstana, Rusije, Bjelorusije i baltičkih zemalja. Oko 70 odsto agencija bile su iz Ukrajine.

Inicijator održavanja sajma, kompanija „Travel Connections Union” je dovela većinu agencija iz Ukrajine zbog procjene da upravo ukrajinsko tržište može biti veoma perspektivno za Crnu Goru. Imućni Ukrajinci su željni putovanja, ali mnoge evropske destinacije su za njih i dalje zatvorene ili su posjete uslovljene rigoroznim zahtjevima. A u Crnu Goru Ukrajinci mogu da uđu bez ikakvih ograničenja, i da dođu do Tivta direktnim letom koji traje nešto više od dva sata.

Ispostavilo se međutim da elitni ukrajinski turisti nisu dovoljno upoznati sa odgovarajućom ponudom iz Crne Gore. Upravo je u tome bila svrha sajma “Adriatic Luxury” gdje je svoju ponudu predstavila većina crnogorskih hotela sa pet zvjezdica.

“Tokom dva radna dana sajma sastali smo se sa predstavnicima 55 agencija. Razgovori su bili veoma konkretni i profesionalni. Partneri su tačno znali šta traže, mi – šta nudimo”, kaže za Aktuelno generalni menadžer jednog od novijih luksuznih rizorta u Crnoj Gori, Ananti, Miloš Vlahović, koji je učestvovao u “Adriatic Luxury”.

“Neki partneri su tražili komforan i bezbjedan hotelski smještaj kao u našim 14 luks-apartmanima. Neki su htjeli isključivo zasebne objekte, pa smo nudili naših osam ekskluzivnih vila. Sajam je protekao odlično. Ubijedjen sam da će se veliki dio dogovora pretvoriti u konkretne aranžmane”.

Sajam “Adriatic Luxury” je pokazao da upravo elitni turizam iz Ukrajine može biti spas za ovu turističku sezonu u Crnoj Gori, u slučaju odsustva direktnih letova iz Rusije, bez čega nema masovnog dolaska Rusa. Posebno kad se najavljuje da će u avgustu iz Ukrajine u Crnu Goru biti tri leta dnevno.

Z.S.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve