Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Udruženje ugostitelja CG poručilo NKT-u da neće zatvarati kafiće

Članovi udruženja iz čitave Crne Gore smatraju da nijesu krivci za novonastalu situaciju, već su, kako tvrde, poštovanjem mjera NKT-a u svojim objektima dali značajan doprinos suzbijanju epidemije virusa COVID 19

Nakon što je Udruženje ugostitelja Crne Gore tražilo od NKT ili da ograniči rad ugostiteljskih objekata do ponoći ili da obustavi rad svih uslužnih djelatnosti uz subvencije, iz tog Udruženja je saopšteno da odgovor još nijesu dobili.

“Do današnjeg dana na pomenuti zahtjev nije odgovoreno već je zbog dešavanja u periodu iza nas i povećanog broja zaraženih virusom COVID 19, Institut za javno zdravlje Crne Gore dostavio preporuke da se ugostiteljski objekti u Podgorici, Budvi, Ulcinju i na Cetinju zatvore”, navedeno je u saopštenju.

Članovi udruženja iz čitave Crne Gore smatraju da nijesu krivci za novonastalu situaciju, već su, kako tvrde, poštovanjem mjera NKT-a u svojim objektima dali značajan doprinos suzbijanju epidemije virusa COVID 19.

“Naše argumente potvrđuje i zanemarljivo mali broj izrečenih prekršajnih naloga ugostiteljima zbog nepostupanja u skladu sa mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.Smatramo da ugostitelji moraju imati isti tretman kao i ostale grane privrede, ako ne i povoljniji zbog značaja turizma za državnu ekonomiju. Ipak, mjere NKT-a odnose se isključivo na ugostiteljstvo čime se ova grana privrede stavlja u diskriminatorski položaj u odnosu na sve druge, bez ikakvog osnova”, navedeno je u saopštenju.

Na kraju, obavještavaju Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti da, ukoliko se preporuka IJZ, da se ugostiteljski objekti u pomenutim gradovima zatvore usvoji, članovi ovih udruženja, kao i ostali ugostitelji, neće poštovati mjere koje bi trebalo da stupe na snagu od 07.11.2020. godine u 00:00h.

“Takođe vas obavještavamo da ćemo ,ovim povodom, organizovati protest ugostitelja i svih onih koji su povezani sa našom djelatnošću, naTrgu nezavisnosti u petak sa početkom u 11:30h. Na tom protestu će nam se pridružiti kolege iz čitave Crne Gore”, navedeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Verem
05.11.2020-16:07 16:07

Nekome sa Madagaskara mozete pricati da ste postovali mjere, nama ne, jer smo mjesecima gledali iste scene krsenja bukvalno svih mjera NKT-a,a sta covjek da pomisli kad jos, povrh svega , dobije casu sa tragom karmina u doba korone, kao npr. ja. To sto nijeste kaznjavani , nije vasa greska, nego drugih, koji nijesu radili svoj posao.