Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Udruženje priređivača igara na sreću: Uprava prihoda i carina kršila zakon

Udruženje priređivača igara na sreću (UPIS) je saopštilo da je Upravna inspekcija konstatovala da je sprovodeći inspekcijski nadzor nad javnopravnim radnjama i javno-pravnim aktima koje su preduzimane i donošene u postupku po zahtjevu za produženje koncesije u kazinu The Queen of Montenegro, Hotel Falkensteiner u Bečićima, Sektor za igre na sreću Uprave prihoda i carina kršio zakon

Udruženje priređivača igara na sreću (UPIS) je saopštilo da je Upravna inspekcija konstatovala da je sprovodeći inspekcijski nadzor nad javnopravnim radnjama i javno-pravnim aktima koje su preduzimane i donošene u postupku po zahtjevu za produženje koncesije u kazinu The Queen of Montenegro, Hotel Falkensteiner u Bečićima, Sektor za igre na sreću Uprave prihoda i carina kršio zakon.

“Upravni inspektor u svom izvještaju konstatuje, da Uprava prihoda i carina- tj. Sektor za igre na sreću i postupajuće odgovorno službeno lice tog organa u navedenom predmetu nisu postupali ekonomično i efikasno, odnosno da su postupali neblagovremeno, što je protivno odredbama člana 10 i člana 115 stav 1 i stav 2 Zakona o upravnom postupku. Konstatovano je da je zahtjev stranke upućen Vladi Crne Gore 01.10.2021. godine na odlučivanje, a sektor za igre na sreću je tek  četiri mjeseca nakon podnešenog zahtjeva, tj. dana 01.02.2022.godine proslijedio akt sa dokumentacijom Ministarstvu finansija kao nadležnom organu za donošenje predloga odluke u predmetu, što predstavlja višestruko prekoračenje roka za postupanje, kako proizilazi iz izvještaja Upravne inspekcije”, navodi se u saopštenju UPIS-a.

Upravni inspektor je, dodaje se, takođe konstatovao da je v.d. pomoćnika direktorice Uprave prihoda i carina Andrija Ćetković, donošenjem Rješenja postupio protivno Zakonu koji propisuje da rješenje može donijeti starješina javnopravnog organa ili lice po ovlašćenju starješine.

“Upravni inspektor je izrekao mjeru ukazivanja i ostavio rok za otklanjanje nezakonitosti”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve