Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

U toku sastanak socijalnih partnera o eventualnom ukidanju neradne nedjelje

Kad je u pitanju neradna nedjelja, mjera kompromisa je međurješenje koje će da štiti prava radnika, uz mogućnost veće zarade onih koji budu raspoloženi da rade nedjeljom

U Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma u toku je sastanak socijalnih partnera o eventualnom ukidanju neradne nedjelje.

Ranije danas je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović je poručio da ni Vlada Crne Gore, niti on, neće donijeti nijednu odluku u vezi sa radnom ili neradnom nedjeljom sa kojom nijesu saglasni sindikati i poslodavci. On je u emisiji Lin Radija Crne Gore kazao da je mjera kompromisa međurješenje koje će da štiti prava radnika, uz mogućnost veće zarade onih koji budu raspoloženi da rade nedjeljom.

Kad je u pitanju neradna nedjelja, mjera kompromisa je međurješenje koje će da štiti prava radnika, uz mogućnost veće zarade onih koji budu raspoloženi da rade nedjeljom.

“A sa druge strane, da se omogući poslodavcima da rade nedjeljom, ali mislim na sezonalni karakter, dakle tri mjeseca ljeti i dva mjeseca zimi. Mi smo turistička destinacija, živimo od turizma. Najave su dobre, i siguran sam da će ova sezona biti rekordna”, istakao je Đurović.

Stoga država mora da obezbijedi sve uslove turistima, a jedan od njih je da se osnovne namirnice kupe i nedjeljom.

“Jedan od prijedloga bio je da svako ko radi nedjeljom neće smjeti da bude angažovan ponedjeljkom i imaće duplu dnevnicu, što znači da će svaki radnik koji bude radio nedjeljom moći da zaradi i do 200 eura više”, rekao je Đurović.

Premijer Dritan Abazović je juče kazao da je na Vladi pokrenuto pitanje neradne nedjelje, ali ad ona neće biti ukinuta osim ako to ne bude dogovor sa svim sindikatima, poslodavcima i drugim strukovnim udruženjima.

“Ako budemo imali konsenzus, vlada će prompto da odgovori””, navodi Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve