Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

U oktobru potrošeno 191,9 miliona kWh struje

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u oktobru preuzeli ukupno 191,9 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je oko dva odsto više u odnosu na septembar.

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) saopšteno je da je količina preuzete energije na istom nivou u odnosu na oktobar prošle godine.

– Najviše električne energije ili gotovo 40 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja, navodi se u saopštenju.

Od početka godine do kraja oktobra preuzeto je ukupno 2,19 milijardi kWh električne energije, što je oko četiri odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

U oktobru je očitano ukupno 344,98 hiljada mjernih mjesta ili 91 odsto od ukupnog broja. Neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni.

Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

– Ekipe Sektora za održavanje su u oktobru 1,81 hiljadu puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 490 hiljada EUR, dodaje se u saopštenju.

U oktobru je na kompletnom području Crne Gore najavljeno 339 prekida u napajanju električnom energijom zbog planiranih radova na mreži.

– Prosječna dužina trajanja prekida iznosila je oko 2,7 sati. Planirani radovi se izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom, dok se o terminima radova korisnici svakodnevno obavještavaju putem medija, internet i Facebook stranice, kazali su iz CEDIS-a.

Tokom oktobra na području Crne Gore je ugrađeno 1,93 hiljade novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 266 hiljada, čime je pokriveno oko 70 odsto konzuma.

U oktobru je na distributivnu mrežu priključeno 273 novih korisnika.

– Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 380 hiljada korisnika na području Crne Gore, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Mina business

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve