Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

U martu naplaćeno 53 miliona eura carina

Uprava carina je u martu naplatila 53,18 miliona eura neto prihoda, sedam odsto manje nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Prema podacima objavljenim na sajtu Uprave carina, od ukupno naplaćenih prihoda u februaru, na porez na dodatu vrijednost pri uvozu se odnosilo 37,41 milion eura, na akcize 13,38 miliona eura, na carinu 2,23 miliona, na porez na kafu 152,18 hiljada, a na ostale prihode 5,85 hiljada EUR.

Iz Uprave je objašnjeno da je u martu naplaćeno 55,04 miliona eura, ali da je bilo carinskih povraćaja sredstava u iznosu od 26,16 hiljada EUR i akciznih u iznosu od 1,84 miliona EUR.

U strukturi naplaćenih akciza najviše su zastupljeni akciza na mineralna ulja, njihove derivate i supstitute sa 68 odsto, zatim akciza na duvanske proizvode sa 22 odsto i akciza na alkohol i alkoholna pića sa šest odsto.

Ostale prihode, kako je objašnjeno, čine prihodi po osnovu novčanih kazni u prekršajnom postupku, prihodi od prodaje carinske robe, kamate za neblagovremeno plaćanje carine i carinskih dažbina.

izvor:antenam.net

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve