Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

U Lušticu Bay uloženo više od 243 miliona eura

“U prošloj godini u projekat je uloženo 62,25 miliona eura, čime je potvrđen trend povećanja investicionih aktivnosti u realizaciji projekta Luštica bay, kao jednog od najznačajnijih u Crnoj Gori”, istaknuto je u dokumentu.

U tivatski rizort Luštica Bay je od 2010. do kraja prošle godine uloženo više od 243,48 miliona eura, navodi se u Izvještaju o realizovanim investicionim i drugim aktivnostima po osnovu ugovora o zakupu i izgradnji, koji se odnosi na Luštica Development. Od toga, kako se navodi u izvještaju koji je u skupštinskoj proceduru, najviše je uloženo prošle godine, ukupno 62,25 miliona eura.

“U prošloj godini u projekat je uloženo 62,25 miliona eura, čime je potvrđen trend povećanja investicionih aktivnosti u realizaciji projekta Luštica bay, kao jednog od najznačajnijih u Crnoj Gori”, istaknuto je u dokumentu.

Prema podacima, za devet godina je uplaćeno 12,4 miliona eura zakupnine, dok su infrastruktura i izvođenje građevinskih radova, kao i projektovanje, koštali više od deset, odnosno 18 miliona eura. Tokom prošle godine, kako se dodaje, po osnovu poreza i doprinosa na lična primanja prihodovano je 1,35 miliona eura, dok je vrijednost prihodovanih ostalih poreskih obaveza iznosila 100.395 eura.

Luštica Development je, na poslovima upravljanja projektom, zaposlila ukupno 287 ljudi, uključujući osoblje hotela i marine, od čega su 76 odsto crnogorski državljani.

“Istovremeno, na gradilištu je za vrijeme izvođenja radova u prosjeku angažovano oko 400 radnika”, navodi se u izvještaju.
Luštica Development je prošle godine, kada je riječ o objektima u okviru marine, izgradila dvije vile, tri kuće sa četiri stambene jedinice, 31 apartmanski objekat sa 204 apartmana, četiri objekta mješovite namjene sa 26 apartmana, kao i 12 poslovnih prostora.

Kada je riječ o ovoj godini, u toku je priprema projektne dokumentacije za hotel Marina, kapaciteta 200 smještajnih jedinica, pet vila, deset apartmanskih objekata sa 115 stambenih jedinica, kao i izgradnja druge faze marine sa objektom svjetionika.

Vlada raspolaže sa četiri miliona akcija

Prošle godine realizovana je i obaveza plaćanja dodatne godišnje zakupnine, kojom je za četiri miliona akcija uvećan kapital Vlade u Luštici Development. “Zakupac je 18. marta prošle godine dostavio rješenje Komisije za tržište kapitala od 7. marta 2019. kojim se potvrđuje da je Vlada Crne Gore stekla četiri miliona običnih akcija u akcijskom kapitalu kompanije Luštica Development”, konstatovano je u izvještaju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve