Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

U Budvi boravi 37.860 registrovanih turista

U hotelima odmara 16.327 turista, među kojima su najbrojniji gosti iz Srbije, Izraela, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Švajcarske, Kazahstana, Turske, Velike Britanije, Francuske i Italije

Prema posljednjim zvaničnim podacima koje Turistička organizacija opštine Budva dobija direkno od hotelijera i iz sistema za prijavu boravka, na budvanskoj rivijeri trenutno boravi 37.860 registrovanih gostiju, što je na istom nivou kao prošle godine.

U hotelima odmara 16.327 turista, među kojima su najbrojniji gosti iz Srbije, Izraela, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Švajcarske, Kazahstana, Turske, Velike Britanije, Francuske i Italije.

U privatnom smještaju je 20.634 registrovana gosta, među kojima su najbrojniji gosti iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Poljske.

U ostalim vidovima smještaja je oko 900 gostiju.

Prema preliminarnim podacima Uprave za statistiku – MONSTAT, tokom prvih šest mjeseci u Budvi je ostvareno 156.611 dolazaka i 538.660 gostiju u kolektivnom smještaju.

Od tog broja 135.780 odnosi se na dolazak inostranih a 20.831 na dolazak domaćih gostiju.

Najveći udio u ukupnom broju dolazaka za prvih šest mjeseci u hotelima, ostvarili su gosti iz Srbije, Albanije, Njemačke, Francuske, Bosne i Hercegovine, Ujedinjenog Kraljevstva, Turske, Poljske, Rusije i Hrvatske. Kada su u pitanju vanevropske zemlje, najveći broj dolazaka ostvaren je sa tržišta Izraela, Sjedinjenih Američkih Država i azijskih zemalja.

Prema podacima kojima raspolaže TO Budva, nakon upita koji je nedavno poslat hotelijerima sa područja cjelokupne budvanske rivijere, cijene u septembru i oktobru su oko 30% niže u odnosu na jul i avgust, a većina hotelijera je planirala i posebne akcije koje se prvenstveno odnose na boravak djece u objektima.

Iz Udruženja privatnih izdavalaca Crne Gore ističu da su, već u ovom periodu godine, cijene u ovom vidu smještaja niže za 20%, te da se dvokrevetna soba može iznajmiti po cijeni od 15 eura, a studio apartman već po cijeni od 20 eura za noć.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve