Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

U Baru 40 odsto turista u odnosu na 2019, najviše iz regiona

Zadovoljni jesmo, jer su ispunjena naša očekivanja koja nijesu ni bila visoka za ovu godinu, ali bolja je nego prethodna, rekao je Kukalj

Na barskoj rivijeri prema posljednjim podacima boravi oko 4.600 turista, što je u odnosu na 2019. godinu nekih 40 odsto ostvarenog prometa, saopštio je direktor Turističke organizacije Bar Emil Kukalj.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je u odnosu na 2020. godinu to devet puta više turista, navodeći da prošla godina ipak nije bila povoljna po turizam.

“U odnosu na 2019. godinu to je 40 odsto prometa i u skladu sa našim očekivanjima. Zadovoljni jesmo, jer su ispunjena naša očekivanja koja nijesu ni bila visoka za ovu godinu, ali bolja je nego prethodna. Vidi se da je sezona krenula, i da je situacija bolja nego 2020”, rekao je Kukalj.

Kad je riječ o popunjenosti kapaciteta, on je rekao da je oko 4.200 gostiju u privatnom smještaju, dok je ostatak u hotelskom.

U Baru, kao i ranijih godina, dominiraju gosti iz Srbije, BiH i Sjeverne Makedonije, ali i turiste iz Rusije i bivšeg Sovjetskog saveza.

Govoreći o velikim muzičkim manifestacijama u Baru on su, kako je rekao, pod znakom pitanja zbog epidemioloških mjera.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve