Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

U Baru 13 odsto više turista

U hotelima su evidentirana 3.873 turista (šest odsto više), u privatnom smještaju 14.614 (14 odsto više), a u odmaralištima 816 (48 odsto više)

Na teritoriji opštine Bar 9. avgusta evidentirano je ukupno 19.303 registrovanih turista. U odnosu na isti uporedni period, to je 13 odsto više posjetilaca.

Bar

U hotelima su evidentirana 3.873 turista (šest odsto više), u privatnom smještaju 14.614 (14 odsto više), a u odmaralištima 816 (48 odsto više).

U turističkim mjestima na morskoj obali najviše gostiju boravi iz Srbije, Rusije, Ukrajine, BiH, Poljske, Češke, Slovačke, Makedonije, Njemačke, Slovenije, a na jezerskoj obali i ruralnom području su gosti iz Francuske, Belgije, Holandije, Engleske…

“Naši turisti su veoma zadovoljni boravkom u Baru. Na osnovu preliminarnih podataka ankete turista za jun, čak 92,4 odsto turista je ocijenilo svoj boravak odličnim i vrlo dobrim, što nam daje za pravo da kažemo da smo dobri domaćini. Visok stepen zadovoljstva je iskazan i u odnosu na ljepote prirode i kraja, slikovitost i uređenost mjesta, ličnu sigurnost, gostoljubivost lokalnog stanovništva, kvalitet usluga u smještajnom objektu, odnos cijene i kvaliteta usluge, raznolikost kulturnih manifestacija… Većina turista će rado preporučiti Bar kao destinaciju za odmor prijateljima i rođacima (98 odsto), dok će se isto tako najveći broj njih vjerovatno (77 odsto) ili možda (22,2 odsto) ponovo vratiti u Bar na odmor“, zadovoljan je direktor TO Bar Emil Kukalj.

Ohrabruje i što je najveći broj turista generalno zadovoljan elementima turističke ponude Bara.

Jedan manji broj turista je iskazao nezadovoljstvo organizacijom saobraćaja, opremljenošću puteva, bukom, ali i ekološkom očuvanošću mjesta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve