Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

”Tvrdili da ne žele podjele i revanšizam”: Za dan smijenjeni rukovodioci najvitalnijih sektora u CEDIS-u

Jedino mjerilo vam je bilo jesu li na spisku podrške litijama pa ako ne znaju tablicu množenja to nema veze. Još ste ih u oči gledali i govorili da nije politika u pitanju. Nego što je u pitanju?, poručuje anonimni radnik CEDIS-a

Juče su smijenjeni rukovodioci najvitalnijih sektora u CEDIS-u, saopštio je u pismu menadžmentu, koje je dostavljeno i Pobjedi, radnik te kompanije, koji je htio da ostane anoniman. Upozorio je da će ovakvim i sličnim potezima nova uprava dovesti CEDIS do ruba egzistencije.

Podsjetio ih je da su tvrdili da dolaze kao pomiritelji, demokrate, oni koji ne žele podjele i revanšizam.

“A što činite onda sve kontra toga? Mislite li da mi zaposleni ne vidimo što radite? Ovo što vi radite nije rađeno ni 90-ih, nikad, otkad je još Titograda bilo. Firma je išla u dobrom smjeru. Bilo je, nije da nije, sporadičnih kadrova koji nijesu postavljani radi svojega znanja samo. Ali vrlo rijetko. Njih je trebalo mać, nijesu zapravo trebali ni bit tu. A vi, što radite sad? Razriješili ste rukovodioce koji su nosili našu firmu na ramenima. Rukovodioce operative i razvoja firme”, navodi se u pismu.

Pita da li su razriješeni jer nijesu dobro radili i jer će firmi bez njih biti bolje.

“U pet minuta razgovora zaključili ste da svi rukovodioci ne valjaju i da ih treba degradirati i kazniti. Uniziti! E da mi je da sam penzioner pa da ne štrecam od vaše demokratije, pa da mogu još ponešto reć. No se bojim da bi me ,,pomirili“ demokratski sa nekim rješenjem i otkazom prije penzije. Isto ovako u pet minuta”, navodi se u pismu.

Istuče da je poražavajuće što će na njihova mjesta, liše dva-tri, biti postavljeni i ljudi koji su godinama vukli firmu unazad i pljuvali po njoj, koji su, kako tvrdi, donosili pokvarene sijalice od kuće da bi iz firme iznijeli zdrave i sve vrijeme na pozitivne pomake firme gledali kao na sreću ili puku slučajnost.

“Jedino mjerilo vam je bilo jesu li na spisku podrške litijama pa ako ne znaju tablicu množenja to nema veze. Još ste ih u oči gledali i govorili da nije politika u pitanju. Nego što je u pitanju? Je li moguće da niko od njih nije radio kako treba? Ako ne zna Crna Gora, zna nas 1.300 radnika”, poručuje anonimni radnik CEDIS-a.

Navodi da mu je više žao fime, nego tih ljudi.

“A još mi je žalije tu novu ekipu, koja neće umjet nastavit vodit firmu u dobrom smjeru. Kako će umjet kad ne znaju što su im prethodnici radili. Vala ste hrabri i vi i oni. Na kraju ćete vas 15-ak ostat da se držite za bubrege i tješite kako je sve u redu, dok nam firma propada”, rekao je anonimni radnik.

Dalje navodi da su u toj ekipi dva-tri dobra radnika, to zna svaki zaposleni, a ostali, neka su samo zdravo.

“Zaustavili ste sve projekte, ne bi li pola centa smanjili cijenu struje, a sve na račun smanjenja osnovne vrijednosti firme i njene propasti za desetak godina. Nego, teško je objasnit običnim ljudima koje ste zadojili mržnjom da firma opstaje od svojih sredstava i da je priča za smanjenje cijene struje priča za budale. Populizam je tvoja nacija, direktore moj, populizam “, poručuje se u pismu.

Odbor direktora CEDIS-a imenovao je prije desetak dana Vladimira Čađenovića, funkcionera Demokratske CG, za novog izvršnog direktora.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve