Turski investitori zainteresovani su za ulaganja u  Crnu Goru i vjeruju u njenu budućnost, jer je članica NATO sa perspektivom članstva u Evropskoj uniji, kazala je ambasadorkom Turske Songul Ozan tokom susreta sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Aleksandrom Kašćelanom.

Songul Ozan, Aleksandar Kašćelan

Kako je saopšteno iz Prijestonice, Kašćelan i Ozan su ocijenili da je prijateljstvo Crne Gore i Turske dugotrajno i čvrsto i ocijenili su da je upravo Cetinje grad kojim su dvije zemlje najviše kulturno i istorijski povezane.

“Kašćelan je ocijenio da su turizam, sektor male privrede i trgovina oblasti koje imaju najveći potencijal za investicije iz Turske, navodeći da u Crnoj Gori posluje više stotina turskih kompanija, od kojih su neke iskazale interesovanje za započinjanje poslova na Cetinju”, ističe se u saopštenju.

Songul Ozan, Aleksandar Kašćelan

Ozan se saglasila sa Kašćelanom, navodeći da je naša država veoma popularna u Turskoj.

„Cetinje je jedan od najljepših gradova u Crnoj Gori, prijestonica kulture, ali i grad koji investitorima može pružiti dosta“, navela je Ozan.

Ambasadorka je kazala da bi Cetinje trebalo da intenzivira saradnju sa gradom pobratimom Gazijatnepom, jer je riječ o veoma ekonomski i industrijski razvijenom gradu, čiji bi poslovni ljudi ovdje mogli da započnu poslove.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve