Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Turoperatori iz Turske dogovorili saradnju sa crnogorskom turističkom privredom

Saradnja da se realizuje u predstojećoj sezoni

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizovala je u Budvi poslovnu B2B radionicu za predstavnike turoperatora iz Turske i turističke privrede Crne Gore, među kojima su 20 hotela sa četiri i pet zvjezdica i 15 turističkih agencija, koji su održali sastanke u cilju uspostavljanja međusobne saradnje, saopšteno je iz NTO Crne Gore.

Jelena Slavković Uljarević iz HG Budvanska Rivijera zahvalila se NTOCG na ovoj inicijativi i pozivu da učestvuju na poslovnoj radionici.

“Turska kao veliko ekonomsko i turističko tržište predstavlja veliku priliku za nas. Danas smo se uvjerili da je spremnost i želja za saradnjom obostrana, kao i želja da se ta vrsta saradnje realizuje već u predstojećoj turističkoj sezoni”, kazala je Slavković Uljarević.

Leonarda Dedić iz hotela The Chedi Luštica Bay kaže da je ovo za njih novo tržište i da je jako pogodno zahvaljujući direktnim avio linijama iz Turske prema Tivtu, posebno imajući u vidu činjenicu da je njihov hotel udaljen svega 15 minuta od aerodroma.

“Ova radionica je odlična prilika da uspostavimo saradnju. Agencije iz Turske su raznovrsne, od onih specijalizovanih za indivudualce i grupe do onih za konferencije, što nam odgovara jer smo hotel koji je otvoren tokom cijele godine”, ističe Dedić.

Predstavnici crnogorske turističke privrede navode da su inicijative ovakve vrste veoma značajne imajući u vidu da još uvijek pokušavaju da se oporave od prethodne godine.

Vernes Zagora, iz hotela Stara Čaršija kaže da tržište Turske ima veliki potencijal imajući u vidu dobru avio povezanost sa ovom zemljom, ali i činjenicu da nema viznog režima. Predstavnik agencije Gold Travel, Arbin Pepić  ističe da su utisci sa radionice odlični i da su već dogovorili zajedničke poslove sa turoperatorima iz Turske, koji se odnose na segment aktivnog turizma u pred i postsezoni.

Predstavnik turoperatora INSU Turizm Numan Olcan veoma je zadovoljan boravkom u Crnoj Gori.

“Drago nam je što smo u Crnoj Gori, tražimo nove destinacije. Ova radionica je veoma korisna, već smo uspostavili kontakte i imamo planove, tako da se nadam da ćemo u narednom periodu unaprijediti turizam između naše dvije zemlje”, kazao je Olcan.

Iz NTO Crne Gore podsjećaju da turoperatori iz Turske trenutno borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori. Među njima su neki od najzanačajnijih sa tog tržišta kao što su Demco travel, Karden Turizm, Phantom Tour, Insu Turizm, Domino Turizm, Vispo Turizm, Hunkar Turizm, Skal International, Seyir Defteri Tur, Most Turizm, Lalittur kao i predstavnica borda direktora Udruženja turističkih agencija Turske – TURSAB.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve