Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Turkish Airlines razmatra uvođenje četiri sedmična leta do Tivta

Piše portal EX-YU Aviation

Turkish Airlines tokom naredne ljetnje sezone planira da poveća operacije širom zemalja bivše Jugoslavije, a kompanija razmatra i uvođenje četiri sedmična leta do Tivta, piše portal EX-YU Aviation.

Kako je navedeno, Turkish Airlines planira da sve glavne gradove regiona opsluži sa najmanje dva dnevna leta, dok će usluge za odabrana odredišta premašiti nivoe prije pandemije. Ovaj avioprevoznik sledećeg ljeta razmatra i dodavanje svoje devete tačke u bivšoj Jugoslaviji.

Turkish Airlines obavljaće jedanaest sedmičnih letova iz svog čvorišta do Dubrovnika, dok avioprevoznik razmatra i uvođenje četiri sedmične linije do Tivta, gdje bi se direktno takmičio s kompanijom Air Montenegro, koja održava liniju na sezonskoj ljetnoj bazi.

“Turkish Airlines trenutno leti u sve glavne gradove u regionu kao što su Beograd, Sarajevo, Podgorica i Ljubljana. Prije nego što se odlučimo za uvođenje nove rute ili povećanje frekvencija unutar naše ​​mreže, naš tim stručnjaka sprovodi niz studija i fokusirajući se na različite aspekte, uzimajući u obzir performanse naših postojećih destinacija. To će takođe imati odlučujuću ulogu u širenju naše mreže. Uz to, važno je voditi računa o raznim promjenama na tržištu”, rekli su iz kompanije.

Počevši od 27. marta, Turkish Airlines planira da leti do Sarajeva i Beograda tri puta dnevno, svako jutro, poslijepodne i naveče. Kao rezultat toga, kompanija će dodati dodatnih sedam sedmičnih rotacija srpskoj prestonici i vratiti svoje frekvencije prije pandemije u Sarajevo.

Osim toga, njegova niskobudžetna jedinica AnadoluJet održavaće dva sedmična leta iz Ankare za Beograd, tri sedmične linije od istanbulskog aerodroma Sabiha Gocken do glavnog grada Bosne i Hercegovine, kao i do jedne dnevne rotacije iz Antalije za Sarajevo, koja će se nastaviti 4. maja. U ovom trenutku, AnadoluJet ne planira da nastavi svoje redovne sezonske letove iz Bodruma za Sarajevo, koji su održavani prošlog ljeta.

Portal prenosi i da će Turkish Airlines imati dva dnevna leta iz Istanbula za Prištinu, Skoplje, Zagreb i Ljubljanu. Osim toga, AnadoluJet će od 1. aprila obnoviti tri sedmične rotacije između vazdušne luke Sabiha Gocken i Prištine, dok će se dvije nedeljne linije iz Bodruma vratiti 15. juna.

U međuvremenu, niskobudžetna jedinica obnoviće letove iz Antalije za Skoplje na početku sezone, 28. marta, a tokom ljeta planira deset sedmičnih rotacija između dva grada. S druge strane, letovi iz Bodruma za Skoplje nisu zakazani, za razliku od prošlog ljeta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve