Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Turistima cijene ne smetaju i poručuju da žele da se vrate

Turisti kažu da je Crna Gora kombinacija Italije, Grčke, ali i balkanskog što je čini jedinstvenom. Sviđa im se hrana, more, planine i zadovoljni su onim što su vidjeli. Kako kažu, veoma ljupko i autentično i žele da se vrate

Budvanski ugostitelji očekuju rekordnu sezonu i zadovoljni su predsezonom. Kažu da poskupljenja svih usluga u glavnoj turističkoj sezoni neće biti veća od 15 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Turistima cijene ne smetaju i poručuju da žele da se vrate.

Atmosfera u Budvi – praznična. Svako na svoj način, iskoristio je lijep dan. Dok su djeca uživala na plaži, turisti su obilazali grad. Kažu da su zadovoljni onim što vide.

Turisti koje smo zatekli kažu da je Crna Gora kombinacija Italije, Grčke, ali i balkanskog što je čini jedinstvenom. Sviđa im se hrana, more, planine i zadovoljni su onim što su vidjeli. Kako kažu, veoma ljupko i autentično i žele da se vrate.

Obećanja turista da će ponovo doći, veliki broj rezervacija, dobra predsezona – sve to daje za pravo ugostiteljima da se nadaju rekordnoj posjećenosti.

“Imamo trend povećanja posjete i za 30 odsto kada je u pitanju Budva i prema bukingu i najavama koje imamo mislimo da će biti rekordna sezona”, kaže Aleksandar Jovanović iz Udruženja ugostitelja Budve.

Ugostitelj Ivan Ivanović kaže da je vidio po prvi put jako veliki broj letova i u Tivtu i u Podgorici.

“To nam daje za pravo da očekujemo rekordnu sezonu”, kaže on.

Rekordna sezona – rekordne i cijene. Ipak, da cijene na nivou svih usluga u glavnoj turističkoj sezoni neće biti za 30 odsto veće u odnosu na prošlu godinu, kako se to ranije najavljivalo, tvrde naši sagovornici.

“Poskupljenje je 10 do 15 odsto u odnosu na prethodnu godinu. To je shodno poskupljenjima nabavke, te cijene rada koja je značajno skočila”, kaže Jovanović.

Ivanović dodaje da cijene koje se sada formiraju su cijene koje su do kraja sezone, tako da ne očekuju skok.

“U odnosu na druga tržišta je skok cijena manji ako gledamo region Hrvatsku, Grčku, Španiju”, kaže Ivanović.

Tu razliku u cijenama primjećuju i turisti.

“Gdje god idem na more puno je skuplje nego što su ovdje cijene. Ovdje je super sve i hrana i piće i smještaj ne košta puno. Piće je veoma jeftino u poređenju s Engleskom, hrana je dobra. Ovo je veoma povoljno putovanje. Cijene su pristupačne za prosječnu osobu”, kažu u anketi.

Zato, ugostitelji podsjećaju da cijene nijesu problematične, već infrastruktura, nedovoljno parking mjesta, neadekvatno odlaganje otpada.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve