Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Turističke vodiče podržati kroz jednokratnu pomoć i samozapošljavanje

Asocijacija turističkih vodiča ukazala je na potrebu rješavanja pitanja neuređenih odlagališta i neobezbijeđenih vidikovaca, kao i na podršku turističkim vodičima kroz  jednokratnu pomoć i samozapošljavanje

Asocijacija turističkih vodiča ukazala je na potrebu rješavanja pitanja neuređenih odlagališta i neobezbijeđenih vidikovaca, kao i na podršku turističkim vodičima kroz  jednokratnu pomoć i samozapošljavanje.

To je ukazano na sastanku sa predsjednikom skupštinskog Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje Draganom Krapovićem.

“Na sastanku je bilo riječi o aktivnostima Asocijacije, zakonskom okviru koji uređuje rad turističkih vodiča, problemu sezonalnosti posla turističkih vodiča i njihovoj edukaciji.  Istaknuta je potreba rješavanja pitanja neuređenih odlagališta i neobezbijeđenih vidikovaca. Ukazano je na potrebu prepoznavanja turističkih vodiča kroz pakete pomoći i dodjeljivanje jednokratne pomoći za licencirane vodiče, kao i podršku samozapošljavanju u ovoj oblasti”, saopšteno je iz Skupštine.

Posebna pažnja je posvećena izazovima sa kojima se srijeću turistički vodiči tokom pandemije korona virusa.

“U narednom periodu potrebno je uspostaviti stalnu komunikaciju Odbora sa Asocijacijom turističkih vodiča koja će dostaviti svoje predloge za unapređenje stanja u ovoj oblasti”, zaključeno je na sastanku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve