Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Rimu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore na prvom salonu turizma „Roma Travel Show“, koji taje do 2. februara u Rimu predstavlja turističku ponudu Crne Gore

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore na prvom salonu turizma „Roma Travel Show“, koji taje do 2. februara u Rimu predstavlja turističku ponudu Crne Gore.

U okviru predstavljanja Crne Gore, tokom tri dana trajanja salona, posjetioci će moći da se upoznaju sa raznovrsnom ponudom primorskog i centralnog dijela Crne Gore, prirodnim i kulturnim znamenitostima, nacionalnom kuhinjom, mogućnostma za aktivni odmor, kao i konkretnim paket aranžmanima hotelske grupe „Budvanska Rivijera“.

Ambasadorka Crne Gore u Italiji Sanja Vlahović posjetila je crnogorski štand i sa saradnicima prisustvovala svečanom otvaranju sajma.

Učešće na salonu turizma u Rimu ima za cilj povećanje vidljivosti i prisustva Crne Gore na italijanskom tržištu. Za deset mjeseci prethodne godine Crnu Goru je posjetlo gotovo 38.000 broj turista iz Italije što je više u odnosu na cijelu 2018.godinu. Oni su ostvarili gotovo 130.000 noćenja, a prosječno su se zadržavali tri do četiri dana.

Očekivanja su da će se trend rasta nastaviti i u 2020.godini, zahvaljujući pojačanoj promociji na ovom tržištu ali i činjenici da Crna Gora ima izuzetno dobru avio-konekciju sa Italijom. Nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines, italijanska avio-kompanija Alitalia i Air Serbia imaju letove ka Rimu, dok niskobudžetne kompanije Wizz Air i Ryanair imaju letove ka Milanu, odnosno Bolonji.

Na štandu NTOCG svoju ponudu na salonu turizma u Rimu predstavljaju i lokalne turističke organizacije Bara, Budve, Cetinja, Kotora, Podgorice i Tivta kao i strateški partner HG “Budvanska Rivijera”.

Nastup na „Roma Travel Show“ realizovan je na poziv Ambasade Italije u Crnoj Gori. U pitanju je B2C dogadjaj (Business – to – Consumer) koji pruža direktnu mogućnost posjetiocima da se upoznaju sa ponudom destinacija i da bukiraju aranžmane. Na sajmu je prisutno preko sto izlagača, među kojima su turističke organizacije Slovenije, Tajlanda, španskih regija, Polinezije, predstavnici hotelskih lanaca i dr.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve