Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Turisti iz Srbije ovog ljeta biraju Crnu Goru: To je destinacija kojoj se uvijek vraćamo

Uz zvuke orkestra Gradske muzike Budve, kako se navodi, na najljepši način napravljena je uvertira bogatog višednevnog programa kroz koji će turisti iz Srbije imati priliku da se upoznaju sa svim onim što Crna Gora nudi tokom predstojeće ljetnje turističke sezone

Šetalište Sava promenada u Beogradu okupilo je brojne građane Srbije koji su sa oduševljenjem propratili promociju turističke ponude Crne Gore koju u okviru manifestacije Beogradski manifest organizuje Nacionalna turistička organizacija (NTOCG) u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama.

Uz zvuke orkestra Gradske muzike Budve, kako se navodi, na najljepši način napravljena je uvertira bogatog višednevnog programa kroz koji će turisti iz Srbije imati priliku da se upoznaju sa svim onim što Crna Gora nudi tokom predstojeće ljetnje turističke sezone.

“Muzika, smijeh, dobro raspoloženje, ali i veliko interesovanje turista iz Srbije obilježili su početak promocije Crne Gore na ovoj manifestaciji. Građani Srbije koji su posjetili crnogorski štand posebno su bili zainteresovani za novitete u ponudi za predstojeću sezonu, cijene u destinaciji, ponude plaža i kulturno zabavne manifestacije koje će se održati tokom ljetnjih mjeseci”, navode iz NTOCG.

Iz Organizacije dodaju da su izložbeni prostor Crne Gore na Beogradskom Manifestu, u društvu ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića i državnog sekretara Damira Davidovića, posjetile pomoćnica ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Jelena Milenković Orlić, otpravnica poslova u Ambasadi Crne Gore u Beogradu, Ana Ražnatović i direktorica Turističke organizacije Srbije Marija Labović koja je tom prilikom istakla da “Crna Gora bilježi zapažene rezultate na ovom festivalu, te da saradnja sa NTOCG i Ambasadom Crne Gore u Srbiji postaje sve čvršća i kvalitetnija”.

“Posjetioci su imali priliku da uživaju u nastupu folklornog ansambla Jedinstvo iz Bara koji im je kroz muziku i ples dočarao kulturu i istoriju našeg podneblja, a dio zabavnog programa tokom ovog dana bio je i DJ nastup popularnog crnogorskog izvođača Igora Lazića Niggora i Tropski bar. Promocija se nastavlja u večernjim časovima uz koncert Željka Vasića koji će promovisati hercegnovski festival Naše more naša skala”, naglasili su iz NTOCG.

Za dobro raspoloženje najmlađih posjetilaca zadužena je Leontina i hor Čarolija.

“Građanima Srbije će biti dodijeljene i vrijedne nagrade – ljetovanje u poznatim crnogorskim hotelima. Pored toga, posjetioci će moći da uživaju u ukusima tradicionalnih specijaliteta crnogorske kuhinje, kao i u crnogorskim vinima kompanije 13. jul Plantaže”, istakli su.

Građani Srbije posebno su bili oduševljeni gostoprimstvom predstavnika Crne Gore poručujući da će ovog ljeta “Crna Gora biti destinacija za njihov odmor”.

Jedan od posjetilaca crnogorskog štanda kaže da je proveo djetinjstvo u Crnoj Gori, u Buljarici.

“Mogu da kažem sve najljepše o plažama Crne Gore. Djetinjstvo sam proveo u Buljarici. To su sjajne plaže, hrana, ljudi. A kasnije smo boravili svugdje – Budva, Sutomore, Prčanj. Svi lokaliteti su sjajni. U Baru je bilo i dosta sporta, tako da mogu reći da sam vrlo zadovoljan ljetovanjima koja sam imao u Crnoj Gori. I, hvala bogu, nadam se da ću nastaviti da dolazim na ljetovanja u Crnu Goru”, kazao je posjetilac.

Predstavnica Turističke organizacije Zaječara kaže da će ove godine posjetiti Crnu Goru.

“Imamo namjeru ove godine da ljetujemo u Crnoj Gori. Jer Crna Gora je ipak približna našoj zemlji. Ipak je to kao da smo jedna cjelina, bukvalno. Inače smo iz Turističke organizacije Zaječara. I planiranom da dođemo ove godine u Crnu Goru. Prelijep je štand i zadovoljna sam. Pozitivni utisci”, kazala je ona.

Predstavnici LTO Budva veoma su zadovoljni promocijom na Beogradskom Manifestu.

“U sklopu svojih promotivnih aktivnosti na Manifestu, TO Budva je otvorila svoj turističko-informativni biro na Sava promenadi (Beograd na vodi), gdje će posjetioci biroa moći da se upoznaju sa ponudom hotelskog i privatnog smještaja, cijenama, kalendarom manifestacija i ostalim segmentima turističke ponude Budve. U nedjelju od 17.00h u TC Galerija TO Budva organizuje svečanu dodjelu nagrada djeci – pobjednicima likovnog konkursa pod nazivom Plan za letovanje koji je organizovala u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom Beograd”, istakao je Nikola Kralj iz LTO Budva.

Nakon dodjele nagrada, napominje on,  koncert će održati Leontina i hor Čarolija na radost svih prisutnih, a posebno najmlađih.

“TO Budva i NTO CG u sklopu Manifesta su takođe organizovale koncert Gradske muzike Budve, kada su posjetioci uživali u orkestarskim zvucima Mediterana, ali i evergreen numerama. Građani Beograda i Srbije su za nas veoma važni potencijalni gosti i raduje nas svaka prilika da im priblizimo turističku ponudu Budve”, dodao je Kralj.

Beogradski manifest – festival manifestacija, destinacija i degustacija održava se nakon dvije godine pauze od 27. do 29. maja na novoj atraktivnoj lokaciji – Sava promenadi.

Na izložbenom prostoru Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, kako je saopšteno, svoju ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Bara, Budve, Kotora, Tivta, Herceg Novog, Podgorice, Nikšića, Cetinja i Kolašina kao i strateški partneri NTO CG, avio – kompanija Air Montenegro i turistička agencija Gold Travel.

“Otvaranje Beogradskog Manifesta bilo je propraćeno od strane mnogobrojnih medija iz Srbije, putem kojih su predstavnici NTOCG i lokalnih turističkih organizacija pozvali turiste iz Srbije da ove godine dođu na odmor u Crnu Goru”, zaključili su iz NTOCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve