Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Trg nezavisnosti pun domaćih proizvoda

Na Sajmu poljoprivrede koji se danas održava u Podgorici na Trgu nezavisnosti, vrijedni domaćini iz svih krajeva Crne Gore izložili su svoje proizvode.

Sajam organizuje Montenegro biznis alijansa, a zainteresovanima je omogućio da probaju, kupe i saznaju sve što ih zanima o porijeklu i načinu proizvodnje izloženih proizvoda.

Građani i turisti imaju mogućnost da isprobaju širok spektar proizvoda, od brdskog i planinskog meda, domaćeg sira, suvog sira, preko surutke, mlijeka, rakije, sokova, pa do voća, povrća, mesnih proizvoda.

Na sajmu je takođe izloženo ukrasno cvijeće u saksijama, te aromatično i ljekovito bilje, kao i ručno pravljeno posuđe od drveta. Cijene proizvoda su manje više iste kao i pri svakodnevnoj kupovini, te se kravlji sir kreće oko 4 eura za punomasni, dok je onaj sa manje masnoće niži za euro. Suvi sir je oko 10 eura, dok je mlijeko po 90 centi sa 3,2 odsto masnoće. Sokovi od šipka se mogu naći od 6 eura pa na više, suve smokve po dva eura, ljekovite biljke dva eura po pakovanju, rakija 10 eura, te drveni proizvodi od 5 do 15 eura.

izvor i foto: portalanalitika.me

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve