Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Trafostanica Gorica puštena u rad

Iz CEDIS-a ističu da je cilj pomenutih investicionih projekata podizanje pouzdanosti napajanja električnom energijom korisnika sa područja Glavnog grada, gradske opštine Golubovci i opštine Danilovgrad uz zamjenu dotrajalih djelova postrojenja novim, čime se omogućava duži period eksploatacije opreme u tim izuzetno značajnim trafostanicama elektrodistributivnog sistema

Protekle sedmice u postrojenju 35 kV u TS 35/10 kV “Gorica A” realizovana je prethodno ugovorena nabavka kojom su zamijenjeni njeni dotrajali djelovi. Radovi su izvođeni pod stručnim nadzorom Sektora za održavanje CEDIS-a. Ekipe su postrojenje trafostanice u potpunosti završile i pustile u pogon, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Ugovor je, kako navode, podrazumijevao nabavku i montažu postrojenja NXplus SBB (šest ćelija) sa relejima u TS 35/10 kV „Gorica A“, a ugovorena vrijednost je oko 334 hiljade eura.

“Radovi su podrazumijevali kompletnu zamjenu 35 kV dijela postrojenja sa novim kao i novim relejnim uređajima renomiranog proizvođača opreme Siemens iz Njemačke. Benefite od toga posla osjetiće korisnici sa područja Centra grada, Zagoriča, Momišića, Maloga Brda, Stare Zlatice, Rogama, Pipera i Doljana”, dodaju iz CEDIS.

Crnogorski elektrodistributivni sistem proteklog mjeseca realizovao je značajne investicione aktivnosti na adaptaciji 35 kV postrojenja u Glavnom gradu i Danilovgradu.

“Podsjećanja radi, početkom jula je u postrojenju 35 kV u TS 35/10 kV “Gornja Zeta” realizovana prethodno ugovorena nabavka kojom su zamijenjeni dotrajali djelovi postrojenja. Radova su izvođeni pod stručnim nadzorom Sektora za održavanje CEDIS-a. Ekipe su postrojenje trafostanice u potpunosti završili i pustili u pogon”, istakli su iz CEDIS.

Takođe, napominju iz preduzeća, u julu je realizovan i ugovor za nabavku, montažu i puštanje u rad nove 35 kV mjerne ćelije u TS 35/10 kV „Danilovgrad“.

“Vrijednost ugovora iznosi blizu 72 i po hiljade eura, a njime je bila predviđena i realizovana ugradnja nove mjerne ćelije proizvođača Schneider electric iz Njemačke tako da su stvorene pretpostavke da i područje Danilovgrada ima sigurnije i kvalitetnije napajanje električnom energijom”, precizirali su.

Iz CEDIS-a ističu da je cilj pomenutih investicionih projekata podizanje pouzdanosti napajanja električnom energijom korisnika sa područja Glavnog grada, gradske opštine Golubovci i opštine Danilovgrad uz zamjenu dotrajalih djelova postrojenja novim, čime se omogućava duži period eksploatacije opreme u tim izuzetno značajnim trafostanicama elektrodistributivnog sistema.

“Sektor za održavanje aktivno je uzeo učešće u realizaciji ugovorenih poslova naročito u dijelu pripreme za početak radova, kada su urađene neophodne aktivnosti na iznalažanju i realizaciji privremenih uklopnih stanja kako bi svi korisnici imali uredno napajanje i u periodu izvođenja radova. Takođe, Sektor za održavanje učestvuje u stručnom nadzoru u toku radova na demontaži, montaži, parametrizaciji relejnih uređaja, ispitivanju i puštanju u pogonsko stanje dok su radove izvodili preduzeće “Eminent” iz Podgorice, u postrojenjima TS „Gornja Zeta“ i TS „Gorica A“, a u TS „Danilovgrad“ “Schneider electric Srbija” d.o.o. Beograd”, zaključuju iz CEDIS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve