Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

ToMontenegro uposlio više od 85 odsto radnika Montenegro Airlinesa

U Montenegro Airlinesu koji je u stečaju, zainteresovani su za saradnju sa novom crnogorskom avio kompanijom ToMontenegro. Tvrde da njihovo osoblje ima licence za tzv. bazno održavanje aviona i hangar, čime bi novi avio prevoznik znatno uštedio.

Iz kompanije To Montenegro saopšteno je Televiziji Crne Gore da su uposlili više od 85 odsto radnika Montenegro erlajnsa. Direktor ToMontenegra Predrag Todorović kaže da su više puta predlagali različite vidove saradnje Montenegro Airlinesu, kada je to bilo najpotrebnije, što kako dodaje, nije prihvaćeno. Stečajna uprava Montenegro Airlinesa ponovo poziva Vladu da posreduje u dogovoru o saradnji s novom-avio kompanijom.

U Montenegro Airlinesu koji je u stečaju, zainteresovani su za saradnju sa novom crnogorskom avio kompanijom ToMontenegro. Tvrde da njihovo osoblje ima licence za tzv. bazno održavanje aviona i hangar, čime bi novi avio prevoznik znatno uštedio.

”Nekoliko puta smo slali ponudu o poslovno-tehničkoj saradnji ToMontenegro. Međutim do sada još nismo dobili odgovor”, kaže za TVCG Miljan Perović, saradnik stečajnog upravnika.

Iz Air Montenerga poručuju da su od osnivanja kompanije, više puta predlagali različite vidove saradnje Montenegro Arlinesu, kada je to bilo najpotrebnije.

Nažalost, kažu, to nije prihvaćeno. Sada imaju tim licenciranih inženjera i avio-mehaničara, a medijske navode da se avioni održavaju u inostranstvu, negiraju.

“To apsolutno nije tačno. Prvi naš avion je jednom bio u Bratislavi gdje su prvi neki radovi odrađeni tamo. U tom trenutku u Crnoj Gori nije postojala licencirana organizacija koja može da odradi te radove”, navodi Todorović.

”Ja ne mogu da vjerujem da neko tvrdi da mu neće biti potrebno i dalje. Kvarovi se dešavaju u vazduhoplovstvu.Šta ako im bude trebalo?”, pita Perović.

Todorović kaže da se svi radovi za redovni saobraćaj odvijaju u Podgorici, te da ih radi njihova tehnička služba.

Perović poziva Ministarstvo kapitalnih investicija da posreduje u dogovoru sa novom avio kompanijom.

“Pozivamo ministra Bojanića i državnog sekretara Radunovića da se uključe u problematiku i organizuju sastanak na obostrano zadovoljstvo, jer mislimo da je interes Crne Gore da novac ostaje u državi i da budu upošljeni naši ljudi”, kazao je Perović, saradnik stečajnog upravnika

U MA, kompaniji u stečaju, trenutno je 36 zaposlenih koji se samofinansiraju izdavanjem poslovnih prostora, prodajom karata i prevozom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Boba
25.09.2021-17:22 17:22

Lažu! Provjerite koliko nas je ostalo nezaposlenih sa vrhunskim kvalifikacijama