Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

ToMontenegro: U minusu smo 4,96 miliona eura

Kako su saopštili, ToMontenegro, danas je predala Godišnji finansijski izvještaj za 2021. godinu koji će biti javan i dostupan, sa svim relevantnim, preciznim i zvaničnim podacima

ToMontenegro je na kraju prve godine ostvarila negativan poslovni rezultat u iznosu od 4.96 miliona eura, što je u potpunosti u skladu sa budžetom i finansijskim projekcijama za 2021., poručili su iz te kompanije.

Kako su saopštili, ToMontenegro, danas je predala Godišnji finansijski izvještaj za 2021. godinu koji će biti javan i dostupan, sa svim relevantnim, preciznim i zvaničnim podacima.

“Projektovani i ostvareni rezultat je logičan imajući u vidu da se radi o prvoj godini poslovanja, u kojoj je bilo potrebno uspostaviti infrastrukturu kompanije i investirati u osnovna sredstva. U narednom periodu nas očekuju dodatna ulaganja, kako bismo ostvarili planirani rast i realizovali strateške ciljeve, zadate od strane države”, naveli su iz kompanije.

Na današnji dan, dodaju, kompanija je “solventna i ne suočava se sa likvidnosnim, kreditnim kao ni sa kamatnim rizikom”.

“Prije godinu dana, kada još nismo ni počeli sa letovima, Agenciji za civilno vazduhoplovstvo i MKI-ju smo dostavili viziju i predlog strategije, kroz prezentaciju trogodišnjeg plana koji se dalje prilagođavao nestabilnim uslovima i okolnostima, a u kojem su bili i projektovani rezultati. Ostvareni rezultati se gotovo u potpunosti poklapaju sa projektovanim za prošlu godinu, što govori da smo od samog starta vrlo pažljivo i detaljno planirali i vodili svaki segment poslovanja”, dodali su iz kompanije.

Poslednjih par godina, prema njihovim riječima, obilježile su velike promjene na globalnom novou koje su posebno uticale na sve evropske zemlje.

“Pandemija koja je zatvorila tržišta, dešavanja u Ukrajini, rekordni rast cijena goriva koje su u odnosu na mart prošle godine uvećane za čak 100% utiču u tolikoj mjeri da i veće zemlje EU već prognoziraju krizu. Uprkos svim globalnim dešavanjima, kompanija „ToMontenegro“ je pokazala spremnost da se brzo prilagođava konstantnim i dinamičnim promjenama na tržistu i uspjela je da ostvari rezultate shodno definisanim planovim”, pojasnili su iz ToMontenegro.

„ToMontenegro“ je državna kompanija koja ima odgovornost i prije svega obavezu, navode oni,  prema državi i građanima da informiše o finansijskim rezultatima, u čemu su, kako kažu, “vrlo transparentni od samog starta”.

“Uz to smo vrlo otvoreni za saradnju i rado ćemo uvažiti svaki predlog koji će doprinijeti unapređenju poslovanja, dok smatramo neumjesnim nekonstruktivne kritike i maliciozne komentare pojedinaca koji su imali prilike da vode određene kompanije, a koji su očigledno zaboravili kako su vodili posao i sa kakvim rezultatima”, istakli su iz kompanije.

Iz ToMontenegro su uvjereni da će u narednim godinama nastaviti da “rastu kao kompanija”.

“”ToMontenegro“ je važan dio nacionalne transportne infrastrukture i naš cilj je bolja povezanost Crne Gore sa glavnim tržištima, zbog čega je neophodno i da Vlada Crne Gore u svojstvu osnivača bude aktivno uključena i detaljno prati razvoj nacionalne avio-kompanije kao strateški partner u daljem razvoju. Sigurni smo da ćemo u narednim godinama nastaviti da rastemo kao kompanija i gradimo brend koji će biti na ponos svih”, zaključili su iz ToMontenegro.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve