Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

ToMontenegro plaća Generaliju skoro 250.000 eura premije, odobrena i kupovina dva Embraera

Na jučerašnjoj sjednici je usvojena i inforamcija o kupovini dva Embraer aviona, vrijedna 21,78 miliona dolara

Nova avio-kompanija ToMontenegro platiće osiguravajućem društvu Generali skoro 250.000 eura premije osiguranja avio-flote, odlučila je Vlada.

Iz Službe za odnose sa javnošću je saopšteno da je za sprovođenje odluke ovlašćen Odbor direktora ToMontenegra.

“Usvojena je Informacija za plaćanje premije osiguranja avio-flote društvu “Generali osiguranje” od strane kompanije ToMontenegro. Tim povodom, Vlada je ovlastila Odbor direktora kompanije da uplati premiju osiguranja avio-flote u iznosu od 241.987,42 eura”, precizirali su u Vladi.

Na jučerašnjoj sjednici je usvojena i inforamcija o kupovini dva Embraer aviona, vrijedna 21,78 miliona dolara.

“Vlada je odobrila kupovinu dva aviona Embraer 195 LR pod uslovima i na način koji su utvrđeni Informacijom, za ukupan iznos od 21.784.000,00 dolara, plativih u eurima po kursu na dan uplate. Isplata kupoprodajne cijene će se izvršiti iz sredstava osnivačkog kapitala ToMontenegro”, kazali su u Vladi.

Kabinet premijera Zdravka Krivokapića je utvrdio i predloge zakona o dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, o izmjenama Zakona o porezu na dodatu vrijednost i o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica.

“Predložene izmjene ovih zakona odnose se na pravno-tehničke korekcije”, objasnili su u Vladi.

Iz Službe za odnose sa javnošću je saopšteno i da je usvojen Zapisnik o odlukama donijetim, na osnovu člana 10 Uredbe o Vladi Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve