Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

ToMontenegro opet traži radnike preko privatnog sajta za zapošljavanje

Inspekcija rada je u probitnom izvještaju prilikom kršenja zakona istakla da je poslodavac bio dužan da slobodno radno mjesto prijavi Zavodu za zapošljavanje, a Zavod isti oglasi, s obzirom da se radi o poslodavcu čiji je osnivač Vlada 100 odsto.

Iako je Inspekcija rada u martu poništila konkurs nove avio-kompanije o zapošljavanju jer je prekršen Zakon o radu, ToMontenegro je i danas objavio oglas za zapošljavanje preko privatnog sajta Zaposli.me, umjesto preko Zavoda za zapošljavanje, što mu je zakonska obaveza, kao firmi koja je u 100 odsto vlasništvu Vlade.

Inspekcija rada je u probitnom izvještaju prilikom kršenja zakona istakla da je poslodavac bio dužan da slobodno radno mjesto prijavi Zavodu za zapošljavanje, a Zavod isti oglasi, s obzirom da se radi o poslodavcu čiji je osnivač Vlada 100 odsto. Time je, kako su dodali, poslodavac povrijedio odredbu člana 24 Zakona o radu.

Podsjećamo, ministar za kapitalne investicije Crne Gore Mladen Bojanić izjavio je ranije da očekuje da će nova crnogorska avio kompanija “ToMontenegro” prve letove na relaciji Podgorica – Beograd i Tivat – Beograd uspostaviti u junu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve