Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

ToMontenegro: Od prodaje karata četiri miliona, prevezli 70.000 putnika

Više od 850 redovnih letova, ogroman broj putnika i destinacija nije teško pao zaposlenima nakon velike pauze zbog pandemije korone

U kompaniji To Monenegro zadovoljni su rezultatima za tri i po mjeseca od prvog leta. Prihod je četiri miliona od prodaje karata, a prevezeno je 70 hiljada putnika, kazao je TVCG izvršni direktor Predrag Todorović.

Više od 850 redovnih letova, ogroman broj putnika i destinacija nije teško pao zaposlenima nakon velike pauze zbog pandemije korone.

“Svakako je zadovoljstvo jer profesija je takva koja se voli. Pauze nam nijesu nešto što nam odgovara i svakoko je zadovoljstvo. Velika većina naših kolega u svijetu je i danas bez posla i još uvijek su prizemljeni i nadam se da će se stvari što prije stabilizovati i da ćemo nastaviti da radimo kao nekad”, kazao je kapetan Milan Drobnjak.

“Avion je naša svakodnevnica, naše radno mjesto i normalno je da je ovaj period pauze koji je nastao zbog ove pandemije na sve nas uticao i na privatnom nivou i na poslovnom novou, tako da nije nam bilo lako u periodu dok nijesmo radili i svaki povratak je unio neku radost i neku radost svima nama”, dodala je perserka Ivana Tomašević.

Zbog brzine osnivanja kompanije koja je za kratko vrijeme postala konkurentna zainteresovali su se mnogi u avio industriji, pa je Todorović gost na brojnim događajima širom Evrope gdje govori o crnogorskom iskustvu. O svemu tome ovih dana priprema priču i magazin Forbs.

U kompaniji Air Montenegro, nakon tri ipo mjeseca leta, podvlače crtu: zadovoljni su urađenim.

“Do sada smo prihodovali odnosno prodali karata u vrijednosti od preko 4 miliona eura od osnivanja što je izuzetan rezultat jer smo imali jako kratak period komercijalizacije”, kazao je izvršni direktor Predrag Todorović.

Dobar početak od 70.000 prevezenih putnika sa više svjetskih destinacija od Beograda, Frankfurta, Istanbula, do Jerevana i Tel Aviva, zaustavila je pandemija korone.

“Mi s jedne strane ne možemo da letimo u Rusiju. S druge strane imamo velike limite da letimo ka Zapadnoj Evropi zbog korona situacije. Naš zadatak u narednom periodu je da tu situaciju popravimo i dovedemo je u svoju korist kako bi imali otvorena vrata ka raznim tržištima”, dodao je Todorović.

Osnivački kapital To Montenegra je 30 miliona eura, podsjeća Todorović. Do sada im je Vlada uplatila 26 miliona a uskoro očekuju preostala 4. Gubitak od 1,3 miliona, u nacionalnom avio prevozniku objašnjavaju ulaganjem i postavljanjem na noge nove kompanije kako bi što prije bila samoodrživa.

“U industriji prosjek je otprilike godinu dana od dana kada se kreira kompanije do dana dok ne počne da leti i generiše prihode. Mi smo taj rok skratili na 3 i po mjeseca što je nevjerovatan rezultat na koji svi možemo da budemo ponosni”, kazao je Todorović.

Osnivanjem kompanije To Montenegro, država je uštedjela 30 miliona eura, ističe Todorović. U floti sada imaju dva svoja aviona Embraer 195 sa po 116 sjedišta, a do skoro su koristili iznajmljeni avion Germany airways-a.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Saruman
22.09.2021-14:42 14:42

Dakle prevezli su 70.000 putnika i zaradili 4 miloona eura. Evo onda matematike. Prosječno je karta koštala 57,14 eura. Mogu li da vidim njihov cjenovnik. Nije mi jasno je li ovo low cost kompanija. Nešto ovdje ne štima ne znam što ali neko je malo para skrajnuo. Ups, ovo su oni pošteni, biće da su oni iz bivše vlade nekako ukrali ove novce.