Turistička organizacija opštine Budva, uporedo sa kampanjom “Budva, tvoj dom na moru” i objedinjenim promovisanjem turističke privrede grada svim raspoloživim kanalima komunikacije, tokom prvih ljetnjih mjeseci je intenzivirala kampanju “Budva, ljubav koja traje” na području Bosne i Hercegovine reagujući na otvaranje granica prema ovoj zemlji, saopšteno je iz TO Budva.

Za ulazak u Crnu Goru turistima iz Bosne i Hercegovine dovoljan je negativan ELISA ili ECLIA test, koji je znatno jeftiniji od PCR testa, pa je to sigurno, pored ponude ovoga ljeta na budvanskoj rivijeri, jedan od razloga za izbor destinacije, navedeno je u saopštenju.

“Tokom jula, bez obzira na simbolične brojke, turisti iz susjedne države su bili na četvrtom mjestu, iza domaćih gostiju, te Ukrajine i Bjelorusije. Tokom avgusta, gosti iz Bosne i Hercegovine postaju dominantni i čine skoro trećinu u ukupnom broju dolazaka i noćenja. U hotelskom smještaju čine najbrojnije goste i to u najkvalitetnijim i visokorangiranim luksuznim hotelima na samoj obali.

Otvaranjem granica sa Srbijom primjetno je povećanje broja gostiju i sa ovog, veoma značajnog tržišta, kako u privatnom smještaju, tako i u hotelima i pored toga što je pred nama period postsezone koji je više karakterističan za dolazak gostiju sa zapadnoevropskog tržišta.

TO Budva je,  javno, u više navrata, izrazila nadu da će doći do liberalizacije režima ulaska srpskih državljana u Crnu Goru, uvažavajući zdravstvene prilike”, navedeno je u saopštenju.

Pored gostiju iz regiona, tokom ovogodišnjih ljetnih mjeseci u hotelima su najbrojniji bili turisti iz Ukrajine i Bjelorusije, saopšteno je iz TO Budva.

“Turisti iz zemalja zapadne Evrope, prisutni su, ali u znatno manjem broju. Na žalost, poslednju deceniju najbrojniji budvanski gosti – Rusi – ovoga ljeta, zbog zatvorenih granica, nisu bili u prilici da uživaju u svim blagodetima ljepote naše prirode, zbog kojih je veliki broj ruskih porodica i odlučio da baš ovdje ostane da živi. Turistička privreda ipak, još uvijek se nada, da će iz Rusije krenuti avio letovi, jer sva istraživanja govore da postoji veliko interesovanje njihovih građana. Očekivanja su usmjerena i ka zapadnoevropskom tržištu.

Skromne brojke, profesionalno reagovanje budvanskih hotelijera, otkrivanje potencijala nacionalnog tržišta i još jednom potvrđivanje da u najtežim trenucima uvijek “ruku pruže” najbliži, obilježili su ljeto 2020. na budvanskoj rivijeri. Ipak, turistički poslenici sa puno pažnje i mnogo više senzibilnosti već pripremaju ambijent za narednu godinu, nadajući se da će ona vratiti stare trendove i navike u putovanja i odmore i učiniti ih još kvalitetnijim.
U želji da kreira što ljepši turistički ambijent, u skladu sa redukovanim budžetom, Turistička organizacija opštine Budva je ove godine pažnju posvetila malim, kreativnim projektima. Ispred zidina Starog grada instalirana su “pametna klupa” sa besplatnom wi-fi mrežom i punjačima za mobilne telefone, kao i najsavremeniji info totem sa svim najvažnijim informacijama iz budvanskog turizma, ali i preporukama i mjerama u aktuelnoj zdravstvenoj situaciji”, saopšteno je TO Budva.

Uspješno je, kako navode, završena II faza markacije najvažnijih istorijskih i kulturnih lokaliteta u zoni Starog grada i nastavljeni su radovi na veoma značajnim infrastrukturnim projektima koji se posljednjih godina realizuju sa lokalnom samoupravom.

“Kreiran je novi paket atraktivnih, šaljivih i originalnih Viber stikera koje je, za kratko vrijeme, preuzelo 14.000 korisnika i koji su, do sada, razmjenjeni preko 70.000 puta. Preuzimanjem Viber stikera korisnici, ukoliko žele, direktno postaju članovi Budva zajednice (Budva Community) na Viber-u, gdje se na brz i jednostavan način mogu informisati o aktuelnim dešavanjima u Budvi, povoljnostima u budvanskim hotelima, privatnom smještaju i restoranima, ali i uživati u fotografijama i video zapisima budvanske rivijere”, saopšteno je iz TO Budva.

Na Instagram profilu (budva.travel) u toku su nagradne igre za sve pratioce koje, tokom čitavog ljeta, TO Budva realizuje zahvaljujući lijepoj saradnji sa turističkom privredom grada, podsjećaju iz TO Budva.

“Na teritoriji Srbije je u toku intenzivna outdoor i PR kampanja sa prepoznatljivom porukom: “Budva, ljubav koja traje”, a promocija našeg grada je primjetna i u Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Albaniji.

U saradnji sa hotelijerima, ugostiteljima, turističkim agencijama i drugim relevantnim subjektima priprema se marketing strategija za 2021. godinu, naravno, pod uslovom, da naredna godina bude godina oporavka, a Budva i Crna Gora bezbjednosno stabilne destinacije”, zaključeno je u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve