Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

TO Bar: Umjereni optimizam za ovu turističku sezonu

Naglašeno je da je u ovom periodu veoma važna dobra povezanost između javnog i privatnog sektora kao i uloga države u kreiranju turističkih politika, ali i pravilna i jaka komunikacija zdravstvenih i svih drugih mjera koje se tiču putovanja

U ljetnju turističku sezonu 2021. ulazi se sa umjerenim optimizom, jedan je od zaključaka online  panel diskusije ,Kako se pripremiti za ljetnju turističku sezonu 2021, koju je danas organizovala TO Bar. saopšteno je iz te organizacije.

Učesnike panela je ispred Opštine Bar pozdravio predsjednik Dušan Raičević koji je rekao da je prethodna turistička sezona na koju je epidemija covid-19 imala veliki uticaj, ali sa optimizmom ulaze u novu, te da 2021. godina može biti godina oporavka turizma, kao i da treba spremno dočekati novu ljetnju turističku sezonu.

Na panelu su govorili direktorica NTO CG, Željka Radak Kukavičić, direktor Evropske komisije za putovanja, Eduardo Santander i profesor sa Fakulteta sa biznis i turizam iz Budve, Miško Rađenović, dok je moderator bio direktor TO Bar, Emil Kukalj.

Tokom panela je konstatovano da je u 2020. godini došlo do značajnog pada turističkog prometa, da su posljedice po turizam značajne, ali da je bilo i nekih pozitivnih aspekata, prije svega kada je riječ u zapošljavanju lokalne radne snage u ugostiteljstvu.

Naglašeno je da je u ovom periodu veoma važna dobra povezanost između javnog i privatnog sektora kao i uloga države u kreiranju turističkih politika, ali i pravilna i jaka komunikacija zdravstvenih i svih drugih mjera koje se tiču putovanja.

Odluka da se Crna Gora otvori za putnike iz inostranstva bez ograničenja je pozdravljena od strane svih panelista, međutim naglašeno je da se mora voditi računa o poštovanju svih mjera zdravstvenih vlasti. Jedan od zaključaka je da će tokom 2021. godine turisti uglavnom dolaziti iz geografski bližih zemalja, ali da marketinški ne treba zapostaviti i druga tržišta koja imaju potencijal za rast i razvoj.

Fokus promotivnih aktivnosti treba biti na digitalnim alatima, ali i na tradicionalnom marketingu u skladu sa epidemiološkom situacijom na tržištima.

Na panelu je prisustvovalo oko 100 učesnika iz turističke privrede, institucija sa lokalnog i državnog nivoa, NVO ali i šire javnosti koji su tokom panela bili u mogućnosti da postavljaju pitanja panelistima. Panel je takođe bio emitovan uživo na Facebook stranici TO Bar, zaključuju iz organizacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve