Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

TO Bar: Od sjutra pojačane kontrole neprijavljenih smještajnih kapaciteta

Kako su naveli u saopštenju, od ponedeljka, 17. juna sa radom počinju i turističko-informativni biroi (TIB) u Sutomoru i Dobroj Vodi

Pojačana kontrola neprijavljenih smještajnih kapaciteta kreće od sjutra, saopšteno je iz Turističke organizacije (TO) Bar.

Kako su naveli u saopštenju, od ponedeljka, 17. juna sa radom počinju i turističko-informativni biroi (TIB) u Sutomoru i Dobroj Vodi.

Radno vrijeme TIB-ova Sutomore i Dobra Voda biće od ponedjeljka do petka od devet do 16 sati, subotom od devet do 14 sati, dok je nedjelja neradna.

“Prema Zakonu o boravišnoj taksi, izdavaoci smještaja su dužni da izvrše prijavu gostiju koji borave u njihovom smještaju u roku od 24 časa od ulaska u Crnu Goru”, kažu u TO Bar.

Kako su najavili, od subote, 15. juna biće pojačan nadzor inspekcije i kontrole neprijavljenih smještajnih kapaciteta.

“Registrovani izdavaoci smještaja stiču značajnu konkurentnu prednost jer se nalaze u bazi podataka TO Bar, koja ima zadatak da ga promoviše na digitalnim kanalima i preko reklamnog materijala i brošura. U cilju kvalitetne pripreme turističke sezone, još jednom pozivamo sve izdavaoce smještaja, koji do sada nisu, da registruju smještaj i da na taj način ispune svoju zakonom propisanu obavezu”, zaključuju u TO Bar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve