Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Telekom se priključio međunarodnoj inicijativi “Women's STEM Award”

Crnogorski Telekom se uključio u međunarodnu inicijativu “Women's STEM Award” – STEM nagrada za žene, čiji je cilj podstaći mlade žene na početak karijere u STEM oblastima (Science, Technology, Engineering and Mathematics – nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika), saopšteno je iz te kompanije.

– Nagrada je namijenjena studentkinjama završnih godina STEM fakulteta ili onima koje su nedavno diplomirale, a koje treba da dostave svoj diplomski ili magistarski rad iz oblasti kao što su internet stvari (Internet of Things), vještačka inteligencija, sigurnost na internetu i mreže budućnosti, navode u saopštenju.

Inicijativu već petu godinu zaredom organizuje Deutsche Telekom. Najbolji rad će biti nagrađen sa 3000 eura, dok će posebno inovativni radovi biti nagrađeni sa 500 eura u svakoj od kategorija.

– Crnogorski Telekom aktivno podržava razvoj STEM oblasti u Crnoj Gori jer su ta zanimanja ključna za razvoj digitalne ekonomije. Kao jedan od vodećih poslodavaca u Crnoj Gori, Telekom nudi posebno atraktivne uslove za mlade stručnjake iz ovih oblasti. Raduje nas da smo u prilici da se priključimo ovoj međunarodnoj inicijativi koja ima za cilj popularizaciju STEM zanimanja medju mladim ženama i pozivamo sve zainteresovane da se prijave za učešće, izjavio je Miroslav Janičić, direktor za ljudske resurse u Crnogorskom Telekomu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve