Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Svi zakupci objekata na Bojani moraju platiti korišćenje državne imovine

“Na kraju pozivamo još jednom one malobrojne zakupce da izmire svoje obaveze shodno Ugovoru, jer u suprotnom neće biti u prilici da učestvuju na Javnom pozivu za zakup državne imovine u narednom periodu”, poručuju iz Morskog dobra

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore savjesno i odgovorno upravlja prostorom, a zakupci dijela objekata koji nijesu izmirili svoje obaveze prema preduzeću dužni su da to urade onako kako predviđa i Ugovor koji su potpisali, saopštili su danas iz Morskog dobra.

Kako ističu, to preduzeće vodi računa o prostoru, a podaci o stanju na Bojani su kroz Analizu prostora svih korisnika državne imovine u zoni morskog dobra upućeni prema resornom Ministarstvu i nadležnim institucijama

“Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, sredstva koje prihoduje od davanja u zakup državne imovine na prostoru opštine Ulcinj, usmjerava u investicije shodno unaprijed dostavljenim prioritetima od strane nadležnih u Opštini Ulcinj, važećoj planskoj dokumenataciji i urađenim projektima”, navode u Morskom dobru.

Dodaju da je plan godišnjeg korišćenja sredstava transparentan i vrlo jasan dokument za sve opštine.

“Investiciona ulaganja planom predviđena za Opštinu Ulcinj za 2020. i 2021. godinu iznose oko 1,8 miliona eura, od kojih je najznačajniji projekat uređenja platoa (Velika skela) ispod Starog grada) vrijednosti 835.000 eura. Za opštinu Ulcinj godišnje se izdvaja za održavanje nezakupljenih površina, hotikulture i rasvjete 230.000 eura koji se direktno prenosi lokalnom komunalnom preduzeću”, preciziraju.

Naglašavaju da su redovne aktivnosti i tamponiranje prilaznih puteva u zaleđu Velike plaže i uz samu rijeku, za šta je ove godine utrošeno 20.000 eura, a za narednu godinu je planirano 50.000 eura.

“Na kraju pozivamo još jednom one malobrojne zakupce da izmire svoje obaveze shodno Ugovoru, jer u suprotnom neće biti u prilici da učestvuju na Javnom pozivu za zakup državne imovine u narednom periodu”, poručuju iz Morskog dobra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve