Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Svi tipovi kredita podliježu moratorijumu

Kako je istakla viceguvernerka Centralne banke, radi se o eksternim šokovima, koji se događaju jednom u stotinu godina, i na koje nije uticalo nesavjesno poslovanje

Viceguvernerka Centralne banke Zorica Kalezić saopštila je u Jutarnjem programu TVCG, da svi tipovi kredita podliježu moratorijumu. Kako je istakla radi se o eksternim šokovima, koji se događaju jednom u stotinu godina, i na koje nije uticalo nesavjesno poslovanje.

Plan nam je bio da pomognemo targetiranoj grupi, dakle onima koji u ovoj situaciji osjećaju naviše gubitke. Istakla je da svi tipovi kredita podlijeću moratorijumu.

“Ne treba klijenti da dolaze u banku, sve mogu da završe putem telefona, mejlom ili preko aplikacija. Banke u roku od pet dana moraju da ispoštuju moratorijum, a da klijenti obavijeste svoje poslodavce kako bi moratorijum bio ispoštovan i čitav proces bio kompletiran,” istakla je ona.

Ona ističe da je 61.434 klijenta podnijelo prijavu za moratorijum oko 57.739 odnosilo se na fizička, a oko 4.000 na pravna lica.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve