Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Sve bolja dostupnost crnogorskih aerodroma

“Bićemo jedini aerodrom u regionu koji će imati direktnu liniju ka glavnom gradu Katalonije tokom cijele godine i to dva puta sedmično. Takođe, velikim uspjehom smatram i dolazak Luftanse, čiji su letovi iz Frankfurta i Minhena ka Tivtu, gotovo uvijek puni'', kazao je Orlandić

Najnoviji godišnji izvještaj ACI-ja ( Međunarodni savjet aerodroma) pokazuje koliko su Aerodromi Crne Gore u proteklom periodu uradili na poboljšanju avio dostupnosti. Kako je navedeno u izvještaju, Aerodrom Tivat je među vodećim rastućim destinacijama sa zabiježenim rastom od 352 odsto, saopštio je izvršni direktor JP Aerodromi Crne Gore Danilo Orlandić.

Danilo Orlandić, foto: CdM
Takođe, ističe on, Aerodrom Podgorica bilježi rast od čak 284 odsto i najbrže je rastuća destinacija protekle decenije u kategoriji glavnih gradova regiona.

“Ono što je jako važno, a navodi se u ACI-jevom izvještaju je činjenica da je među zemljama regiona, Crna Gora na trećem mjestu lestvice aviodostupnosti, odmah iza Srbije i Hrvatske. Samo u prethodne dvije godine uspjeli smo da otvorimo 36 novih direktnih avio linija, pa je tako naša zemlja preko Aerodroma Podgorica i Aerodroma Tivat povezana sa preko 70 destinacija”, istakao je Orlandić.

Prema njegovim riječima od ove godine uvedena je i linija Podgorica-Barselona, koju realizuje Ryanair.

“Bićemo jedini aerodrom u regionu koji će imati direktnu liniju ka glavnom gradu Katalonije tokom cijele godine i to dva puta sedmično. Takođe, velikim uspjehom smatram i dolazak Luftanse, čiji su letovi iz Frankfurta i Minhena ka Tivtu, gotovo uvijek puni. Sve to je dokaz da Aerodromi Crne Gore konstantno prate potrebe turističke privrede Crne Gore ali i naših građana koji sada do brojnih destinacija mogu stići direktno putem naših aerodroma. Naš rad će i u narednom periodu biti usmjeren ka tim pravcima”, zaključio je on.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve