Četvrtak, 9 Februara, 2023
Rubrika:

Svakodnevne blokade nanose štetu turizmu

Nakon brojnih protesta i blokada saobraćajnica, preksinoć su vlasnici budvanskih diskoteka na otvorenom, dodatno otežali saobraćaj u metropoli turizma. Iz lokalnog udruženja ugostitelja ne podržavaju taj potez kolega

I dok pričamo i slušamo da se borimo za gosta više, turisti su svakodnevno u centru neke blokade. Najnovija blokada desila se preksinoć u Budvi kada su ugostitelji blokirali metropolu turizma jer im je pred kraj avgusta palo na pamet da im je ugroženo poslovanje. Udruženje ugostitelja smatra da zahtjevi njihovih kolega nijesu racionoalni i da su suprotni donešenom zakonu koji važi cijelo ljeto. Prvi čovjek Budve poručuje da smo poslali i lošu sliku. A da je kompromis trebalo naći prije, a ne pred kraj sezone smatraju i analitičari.

Pored fotografija s plaže ili bazena turisti koji su odlučili da ljetuju u Crnoj Gori ove godine s odmora će ponijeti i mnogo upečatljiviju sliku.

Nakon brojnih protesta i blokada saobraćajnica, preksinoć su vlasnici budvanskih diskoteka na otvorenom, dodatno otežali saobraćaj u metropoli turizma. Iz lokalnog udruženja ugostitelja ne podržavaju taj potez kolega.

“Smatramo da nema opavdanje i utemeljenje u zakon”, kazao je predsjednik udruženja ugostitelja Budva Aleksandar Jovanović.

Prvi čovjek Budve poziva ugostitelje da poštuju zakon, i da ne vrše pritisak na lokalnu vlast, jer pritiscima kaže, neće riješiti problem koji se godinama odgađao.

“Nećemo se dogovarati oko ovog problema, rekli naše stavove, komunalna će raditi posao, neće izvršiti pritisak na nas na ovaj način, moj im je savjet da ne rade, imaju ponudu da dođu na razgovor, samo ne na način na koji su zamislili”, poručio je predsjednik opštine Budva Milo Božović.

A nezamislivo je da u sred sezone ugostitelji blokiraju turiste. Nezadovoljan gost je najgora reklama, poručuje Petar Golubović iz Centra za istraživanje i razvoj turizma.

“Razumijem vlasnike, ali ne opravdavam u ovom periodu, trebalo ranije dogovoriti sa opštinom da li je moguće raditi i pod kojim uslovom”, navodi Centra za istraživanje i razvoj turizma Petar Golubović.

A bez jasne strategije nema priče o turizmu. Iz ministarstva ekonomskog razvoja i turizma poručuju da blokada puteva nije lijepa slika u sred sezone, ali ni način da se problem riješi. Zato i poziv ugostiteljima za razgovor, razumnost i poštovanje zakona jer na ovaj način poručuju, ugrožavaju poslovanje ukupne turističke privrede, ali i svoje u momentu kada brojni turisti borave na crnogorskom primorju.

Da problem buke i glasne muzike koja stiže sa otvorenih šankova nije od juče, saglasni su svi. Zato je važno da se konačno i riješi. Iz opštine Budva obećavaju da sljedeću sezonu neće čekati sa starim navikama.

Može li Budva jače da se uhvati u koštaca sa bukom i nelegalnim ugostiteljima, ili će preglasna muzika nadjačati glas onih koji bi da je urede i daju joj novi imidž, vidjećemo. A vidjećemo i koliku štetu su turizmu nanijele sve crnogorske blokade iz 2022. godine.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve