Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Subvencije za NVO Klaster prevoza Crne Gore

Tokom sastanka napomenuto je da je Vlada Crne Gore podržala prevoz putnika kroz program subvencija na zarade, i to za prva dva mjeseca (april i maj 2020) u iznosu od 100 odsto minimalne bruto zarade, a nakon toga po 50 odsto za sve mjesece u okviru II i III paketa mjera

Na inicijativu NVO Klaster prevoza Crne Gore, danas. je održan sastanak sa predstavnicima ministarstva ekonomskog razvoja i ministarstva kapitalnih investicija na kojem su predočeni problemi koje je pandemija covid-19 prouzrokovala ovoj djelatnosti, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Tokom sastanka napomenuto je da je Vlada Crne Gore podržala prevoz putnika kroz program subvencija na zarade, i to za prva dva mjeseca (april i maj 2020) u iznosu od 100 odsto minimalne bruto zarade, a nakon toga po 50 odsto za sve mjesece u okviru II i III paketa mjera.

“Prepoznajući probleme sa kojima se suočavaju prevoznici nova Vlada je IV paketom mjera omogućila subvencije na zarade i to u maksimalnom iznosu od 100 odsto bruto minimalne zarade. Programom subvencija obuhvaćeni su: gradski i prigradski prevoz, taksi prevoz kao i ostali prevoz u kopnenom saobraćaju”, navode u saopštenju.

Poređenja radi, za subvencije decembarskih zarada za ove djelatnosti je isplaćeno 345.143,79 eura bruto (2160 zaposlenih), dok je za subvencije januarskih zarada isplaćeno 668.830,63 eura bruto (2088 zaposlenih). Do sada je kroz program subvencionisanja zarada ovoj djelatnosti isplaćeno 5,28 miliona eura.

Sagovornici su pokazali razumijevanje za probleme sa kojima se prevoznici suočavaju od početka pandemije i iskazali spremnost da se kroz dalju intenzivnu međuresornu saradnju pokuša doći do održivog rješenja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve