Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević potpisao je danas ugovore sa 31 preduzetnikom koji su po Javnom pozivu za učešće u Program podsticaja razvoja preduzetništva za 2020. godinu ostvarili pravo na finansijsku podršku.

foto opština Bar

„Kroz 31 zaključen ugovor planirano je 40 novih zaposlenja, što potvrđuje da je Program podsticaja razvoja preduzetništva, koji već drugu godinu zaredom realizujemo, realan i ostvarljiv i koji za cilj ima kreiranje novih radnih mjesta“, kazao je Raičević.

Biznis planovi, podržani u iznosu od 126.500 eura odnose se na oblast proizvodnje, inovativnosti u digitalnoj štampi i dizajnu, turističkim uslugama u ruralnim područjima, ugostiteljstva, psihologije i zanatstva. Deset ideja odnosi se na start-up biznise, saopšteno je iz Opštine Bar.

Svojim društveno odgovornim angažmanom, Agencija za računovodstvo i finansijski konsalting „RACC“ DOO ponudila je preduzetnicima-početnicima u biznisu, koji su podržani od strane lokalne uprave, besplatne knjigovodstvene usluge na period od 9 mjeseci, kako bi uspješnije poslovali i lakše prevazišli negativne posljedice izazvane epidemijom novog korona virusa.

„Važnost ovog Programa kojeg smo kreirali 2019. godine je u tome što kroz zajedničko djelovanje pružamo podršku preduzetnicima, kako jedino možemo da se izborimo sa najavljenom ekonomskom krizom pandemije COVID-19,“ istakao je Raičević.

Zajednički stav svih preduzetnika je da podrška Opštine, u vidu bespovratnih sredstava, u ovim kriznim vremenima predstavlja izuzetno značajan i snažan podsticaj za unapređenje postojećih i pokretanje novih biznisa.

Sredstva za podršku preduzetništvu koja je Opština Bar opredijelila u iznosu od 150.000 eura djelimično su raspodijeljena u prvom Javnom pozivu. Za preostali iznos sredstava do kraja godine biće raspisan drugi javni poziv, kada će podršku za svoje biznise naći još barskih preduzetnika.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve