Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Stopiraće prijem crnogorskih osiguranika, penzionera i sindikalaca u Institutu Igalo

Ugostitelji zahtjevaju da im se isplate zaostale zarade, pola martovske, aprilska i majska plata, da se potpiše kolektivni ugovor, ali i da se nađe rješenje za dalje poslovanje Instituta, kako više ne bi bilo neizvjesnosti u isplatama zarada

Ugostitelji Instituta Dr Simo Milošević su odlučili da treba obustaviti prijem crnogorskih pacijenta preko Fonda zdravstva, Sindikata Crne Gore i crnogorskih penzionera, a biće primljena djeca i nepokretni. Prijem pacijenata će biti stopiran od 7. juna, prenosi novski portal.

O odluci su obavijestili menadžment Instituta. Kako kažu, veoma žale što je do ovoga moralo doći, ali to je sve rezultat nezadovoljstva i odnosa prema ovoj renomiranoj zdravstvenoj ustanovi premijera Dritana Abazovića, ministra zdravlja Dragoslava Šćekića i minstra finansija Aleksandra Damjanovića.

Ugostitelji zahtjevaju da im se isplate zaostale zarade, pola martovske, aprilska i majska plata, da se potpiše kolektivni ugovor, ali i da se nađe rješenje za dalje poslovanje Instituta, kako više ne bi bilo neizvjesnosti u isplatama zarada.

U četvrtak 8. juna blokiraće trajekt u Kamenarima na dva sata, kao još jedan vid protesta. Ugostitelji se izvinjavaju svima na neprijatnostima koje će to proizvesti, ali i mole za razumjevanje i solidarnost.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve