Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Stočari ostavili mlijeko ispred Ministarstva u znak protesta: Traže da budu jednaki sa evropskim farmerima

Stočari su ispred Ministarstva donijeli bidone mlijeka. Pozvali su građane, zainteresovane institucije da ga uzmu kako ga ne bi prosipali

Nekoliko desetina proizvođača mlijeka okupilo se danas ispred Ministarstva poljoprivrede, kako bi protestovali i najavili obustavu isporuke mlijeka crnogorskim mljekarama.

Stočari su ispred Ministarstva donijeli bidone mlijeka. Pozvali su građane, zainteresovane institucije da ga uzmu kako ga ne bi prosipali.

“Mlijeko koje smo ovdje donijeli, ako želi neko od građana može uzeti”, navode stočari.

Zbog novog rasta cijena stočne hrane i drugih inputa u proizvodnji, proizvođači mlijeka traže da im se ukupna otkupna cijena poveća na 70 centi.

“Možemo već danas sjesti za sto i dogoviriti taj dio. Ruka je pružena. Ovo je posao, biznis, mi smo uložili veliki novac”, istakli su stočari.

U svim zemljama EU otkupna cijena mlijeka je 48 centi.

“U Velikoj Britaniji je problem kada je otkupna cijena mlijeka 48 centi, dok je u Crnoj Gori 36 centi. Njihovi farmeri su u problemu. Tražimo da budemo jednaki sa evropskim farmerima”, poručuje Lakić.

Pregovori sa otkupljivačima i resornim ministarstvom nijesu doveli do rezultata, a novi sastanak sa tri ministra održaće se u srijedu.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve