Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Startup akademija Elektrotehničkog fakulteta „Rise-T“ upisuje drugu generaciju polaznika

Elektrotehnički fakultet ovaj projekat, već drugu godinu za redom, realizuje u saradnji sa kompanijom Amplitudo

Startup akademija Elektrotehničkog fakulteta „Rise-T“otvoriće u februaru 2021. godine vrata za novu, drugu po redu, generaciju polaznika koji će besplatno pohađati višemjesečne obuke i razvijati svoje inovativne biznis ideje sa mentorima iz različitih oblasti. Prijave će trajati od 1. januara do 1. februara, nakon čega će uslijediti proces odabira šest timova koji će i učestvovati. Pravo prijavljivanja imaju studenti Elektrotehničkog i Prirodno-matematičkog fakulteta, tj. timovi sastavljeni od 3 do 5 članova.

Cilj startup Akademije je da odabranim studentima pruži dodatnu vrijednost u oblasti startup ekosistema – umijeće pokretanja sopstvenog biznisa i kreiranja novih grana u ekonomiji Crne Gore. Edukacija koja će trajati četiri mjeseca, počevši od februara, omogućiće odabranim učesnicima da nauče kako da razmišljaju o komercijalizaciji svojih inovativnih ideja i pokretanju sopstvenog biznisa, kao i o podjednako važnoj prezentaciji projekta. Na kraju obuke i ove će godine biti organizovano finalno takmičenje na kome će biti odabrani i nagrađeni timovi sa najboljim i najperspektivnijim inovativnim startup rješenjima.

Svaki tim će dobiti svog mentora koji će ga sprovesti kroz cijeli proces razvoja ideje i pružiti mu edukaciju iz različitih oblasti. Među njima su:Jasna Pejović(direktorica kompanije Digital Bee i suosnivač startup-a (Flourish), Branko Mitrović (Generalni direktorT elenora CrneGore), Nenad Novović, (Direktor kompanije Amplitudo), Ljubo Knežević (Glavni inženjer za mrežne analize u CGES-u i predsjednik savjeta Agencije za investicije Crne Gore),Đuro Stojanović (Koosnivač Uhura Solutions, UK-based AI fintech startup) i Saša Leković (Izvršni direktor za tehniku Telenora za Srbiju i Crnu Goru).

Tu su i eksterni mentori koji će obučavati sve timove kroz tematske module:Sava Laketić (direktorPWCza Crnu Goru), Darko Ivanović (OsnivačThe Badger Crew i ekspert za komunikacije), Aleksandar Janičić (projekt menadžer uTehnopolisu), Boris Banjac (Product OwnerLead uAmplitudu)…

Elektrotehnički fakultet ovaj projekat, već drugu godinu za redom, realizuje u saradnji sa kompanijom Amplitudo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve