Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Stanić: Podaci Milatovića netačni, broj zaposlenih se nažalost drastično smanjuje

Istakao je da se broj zaposlenih ne utvrđuje kroz anketu o radnoj snazi MONSTATA, nego, kako kaže, najdirektnije preko Uprave prihoda i carina Crne Gore

Šef medijskog tima Socijaldemokratske partije Crne Gore Mirko Stanić saopštio je da su podaci o broju zaposlenih koje je iznio ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović netačni, te da se broj zaposlenih drastično smanjuje, a u prilog toj tvrdnji objavio je podatke Uprave prihoda i carina.

“Kako je statistika veoma egzaktna nauka u par slajdova bih pokazao zašto ovi podaci jednostavno i najkraće – nijesu tačni, iako bih bio presrećan da se povećava broj radnika u CG. Na stranu što se ovakvim grafikom stvara lažni utisak, jer ispada da je 165 bar sedam puta manje od 2021.”, naveo je Stanić.

Istakao je da se broj zaposlenih ne utvrđuje kroz anketu o radnoj snazi MONSTATA, nego, kako kaže, najdirektnije preko Uprave prihoda i carina Crne Gore.

“U isto vrijeme podaci ZZZCG govore da je broj nezaposlenih porastao za 11.000 od dolaska Jakova na vlast i da je ta stopa danas skoro 24 odsto, a ne 17 odsto koliko tvrdi po “anketi”. I to je direktno prijavljenih, bez ankete i drugih prilično nepouzdanih podataka”, rekao je Stanić.

Tvrdi da su podaci koje Milatović iznosi netačni, morao znati sam ministar i prije 5-6 dana.

“Ako ne zbog činjenice da je po ovome broj zaposlenih od avgusta do oktobra porastao sa 145.704 do 202.981 ili za 60.000(?!), onda zbog saopštenja”, dodaje Stanić koji je u prilog objavio pomenuto saopštenje.

“Da rezimiramo – broj zapošljenih se nažalost ne povećava nego drastično smanjuje – dok istovremeno imamo strahoviti rast nezaposlenosti od preko 11.000 od dolaska nespobne vlade prije godinu dana”, zaključio je Stanić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
03.12.2021-12:42 12:42

broj nezapošljenih bi bio mnogo veći kad bi mu se dodao broj ufoteljenih na državnim jaslama koji su i tamo nezapošljeni samo primaju platu. Samo u sektor energetike je preko hiljadu novih ufoteljenih i uhljebljenih, a i u ostalim sektorima je ista situacija pogotovo ako se tamo prima plata. No očekivati od ministara da zbori istinu, kad svi znamo kakav im je premijer.. je iluzija