Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Stanić: Jedina konstanta Vlade Krivokapića i Abazovića je rast cijena goriva

SDP će inicirati zakazivanje sjednice Skupštine na kojoj bi se razmotrio ovaj i niz drugih ekonomsko-socijalnih zakona

Jedino što je konstanta kad je u pitanju Vlada Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića je da cijene goriva rastu svakog mjeseca i da ćemo ubrzo doći do rekorda od 1.5 eura za litar benzina. Suzavac i šok bombe su u vlasti očigledno našli na sniženju, saopštio je šef medijskog tima Socijaldemokratske partije Mirko Stanić.

Kako je naveo, cijene goriva u našoj zemlji će poslije ovog poskupljenja biti veće od skoro svih zemalja regije, ali i mnogih zemalja EU poput Austrije, Poljske, Češke, Luksemburga u kojima su plate i nekoliko puta veće.

“SDP je, u želji da ovaj problem trajno riješi, predložila smanjenje previsokih akciza za 15 odsto, jer bi se na taj način njihov nivo doveo do regionalnog prosjeka, a cijene značajno smanjile. Akcize, naime, učestvuju u cijeni benzina i supera sa čak 0.54 eura centa po litru, a na kompletnu cijenu se onda dodaje i 21 odsto PDV-a, što čini 60 odsto ukupne cijene goriva. Da pojednostavimo, od 10 eura koliko osiromašeni crnogorski građani najčešće sipaju na pumpama, šest eura ide državi a samo četri eura je stvarna cijena goriva i zarada prodavca”, pojasnio je Stanić.

SDP će inicirati zakazivanje sjednice Skupštine na kojoj bi se razmotrio ovaj i niz drugih ekonomsko-socijalnih zakona.

“Ne postoji ni volja parlamentarne većine ni predsjednika Skupštine Alekse Bečića da ovo pitanje barem stavi na dnevni red, pa ćemo zajedno sa kolegama iz opozicije, inicirati zakazivanje sjednice Skupštine na kojoj bi se razmatrao ovaj, ali i niz drugih ekonomsko-socijalnih zakona, rezolucija i interpelacija koje stoje u fiokama parlamenta koji je u blokadi, paradoksalno, od strane skupštinske i vladine većine”, zaključio je Stanić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve