Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

SSCG: Poslodavci da budu odgovorni prema zaposlenima

Savez sindikata Crne Gore (SSCG) poziva poslodavce da ograniče rad, uvedu rad od kuće ili na drugačiji način organizuju radno vrijeme. Zaposlenima savjetuju da preduzmu sve mjere predostrožnosti

Savez sindikata Crne Gore (SSCG) poziva poslodavce da ograniče rad, uvedu rad od kuće ili na drugačiji način organizuju radno vrijeme. Zaposlenima savjetuju da preduzmu sve mjere predostrožnosti.

foto Arhiva

SSCG poručuje poslodavcima da pokažu odgovoran odnos najprije prema svojim zaposlenima, a potom i prema građanima – korisnicima njihovih usluga.

“Na način da ograniče rad, odnosno tamo gdje postoji mogućnost uvedu rad od kuće ili na drugačiji način organizuju radno vrijeme”, saopšteno je iz SSCG.

Takođe, zaposleni treba da preduzmu sve mjere predostrožnosti u cilju zaštite sebe i svojih kolega.

“Ovom prilikom iskazujemo poštovanje prema svim zdravstvenim radnicima u Crnoj Gori, koji su najizloženiji riziku, ali i zaposlenima u svim drugim javnim službama koje će narednih dana danonoćno brinuti o svima nama”, navodi se u saopštenju.

SSCG poručuje svojim članovima da će, u skladu sa preporukama Vlade i Instituta za javno zdravlje, svoj rad u narednih 15 dana ograničiti tako što će uvesti dežurstva i rad od kuće.

Ističu da će obustaviti sve druge aktivnosti koje podrazumijevaju veći broj lica na jednom mjestu. Dežurstva će se, kažu, obavljati svakim radnim danom od 7 do 15 časova.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve