Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Špic sezone: Ulcinj dnevno ima i do 100.000 gostiju

Sezona u Ulcinju je u punom jeku, broj gostiju je na istom nivou kao i prošle godine, a dnevno ovaj grad posjeti do 100.000 turista, kazao je CdM-u direktor Turističke organizacije Ulcinj Fatmir Đeka.

“Gostiju je kao i prošle godine, ali je struktura značajno bolja. Ulcinj se na velika vrata vraća na evropsku, pa i svjetsku turističku kartu, gdje objektivno pripada”, rekao je Đeka.

U ovoj opštini zabilježen je rast broja gostiju u hotelima, gdje ih je za petinu više.

“Raste broj gostiju u kampovima, što je hit ove sezone. Posjeta u ovom vidu smještaja je bolja gotovo za 50 odsto”, dodao je on.

Direktor ulcinjske TO uvjeren je da će se tek narednih godina pokazati da se vraća stari sjaj ulcinjskom turizmu, gradu koji je prije tri decenije ostvarivao 40 odsto prihoda crnogorskog turizma.

foto Azra Šabotić

“Jer, krenule su velike investicije u hotelsku industriju i ukupnu infrastrukturu: od prometne preko elektro i kanalizacione pa do vodovodne. Za nas je ove godine najvažnije da smo postigli dva cilja kojima godinama težimo: da smo podigli nivo ponude, dakle ukupni kvalitet, i još važnije, da će nam sezona biti duža. Tako da smo zadovoljni, iako je posla i izazova mnogo. No, turizam je i posao i ljubav”, tvrdi Đeka.

Prema njegovim riječima, problemi postoje, ali nastoje da ih u hodu riješe.

“Po pravilu, tu su buka, gužve u saobraćaju, nedostatak parkinga, prosjaci, zauzimanje javnih površina… Imali smo dosta veliki problem zbog rekonstrukcije magistralnog puta prema graničnom prijelazu Sukobin, kojim najveći broj gostiju dolazi na ulcinjsku rivijeru”, dodao je on.

Sve probleme, Ulcinjani kao stari turistički radnici nastoje nadomjestiti ljubaznošću i pristupačnim cijenama svih usluga.

“Naš grad je mirno i ugodno mjesto, gdje praktično nema nikakvih ekcesa iako dnevno sa našim turistima i posjetiocima koji nam dolaze iz drugih gradova imamo i do 100.000 gostiju. Problem je svakako i nelegalni smještaj, jer je stvarni broj turista mnogo veći od onoga što se registruje. To je naša stara boljka i pokušavamo da apelima i radom komunalnih organa i službi utičemo na veće prijavljivanje”, istakao je Đeka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve