Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Spajić: Zaduženjem želimo nepovoljne pozajmice da zamjenimo povoljnima

Podsjetimo, Vlada je danas podnijela amandman na Predlog zakona o budžetu za ovu godinu kojim se predviđa da se država ove godine može zadužiti do 900 miliona eura

Današnjim amandmanom hoćemo da omogućimo da se takve pozajmice zamijene za povoljnije, bez valutnog rizika, saopštio je ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić.

“Crna Gora neće imati novih dugova ove godine, samo će iskoristiti priliku da zamijeni nepovoljne stare kredite, i današnji amandman stvara pravnu pretpostavku za to”, rekao je Spajić.

Podsjetimo, Vlada je danas podnijela amandman na Predlog zakona o budžetu za ovu godinu kojim se predviđa da se država ove godine može zadužiti do 900 miliona eura.

Amandman će biti razmatran danas na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju finansije i budžet.

“Iako smo dobro krenuli sa smanjenjem zaduženja, stiže na naplatu još nepovoljnih kredita. Današnjim amandmanom hoćemo da omogućimo da se takve pozajmice zamijene za povoljnije,bez valutnog rizika. Poslanici će sigurno prepoznati da je potrebno refinansiranje skupih,starih kredita”, napisao je Spajić na Tviteru.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve