Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Spajić: Toyota zainteresovana da proširi svoje djelovanje u Crnoj Gori

Spajić se sastao s predsjednikom Toyota doo, Kensuke Tsuchiya

Ministar finasnija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je da je nastavljen razgovor s Toyotom, jednom od najvećih svjetskih kompanija koja je zainteresovana da proširi svoje djelovanje u Crnoj Gori. Spajić se sastao s predsjednikom Toyota doo, Kensuke Tsuchiya.

“Imamo jako dobru saradnju sa Japanom još od OI gdje smo otvorili mnoge teme koje su bitne za nas i za građane, najavili smo investicije, ovo je prvi korak prema jednoj od njih. Japan je kao što znate svjetski šampion u hidrogenskoj tehnologiji i tehnologiji električnih vozila, tako da očekujemo jednu sjajnu inicijativu koja treba da se desi vrlo brzo”, istakao je Spajić.

Takođe, dodao je, Toyota je podržala program Evropa sad.

“U smislu nameta na poslodavce i podizanja atraktivnosti Crne Gore kao investicione destinacije”, kazao je ministar finansija.

Predsjednik Toyote, Kensuke Tsuchiya rekao je da će “smanjenje poreskog opterećenja za poslodavce dovesti strane investitore u Crnu Goru”.

“Danas nam je predstavljena izmjena poreskog sistema i smanjenje poreskog opterećenja za poslodavce i ovo će definitino dovesti strane investitore u Crnu Goru. Porezi su najveći troškovi jedne kompanije. Naše sjedište je u Sloveniji, a ona je veoma skupa i mi razmišljamo o promjeni lokacije tako da će ovo sigurno uticati na ekonomiju Crne Gore”, kazao je Tsuchya.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve