Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Spajić: Saglasni smo sa MMF-om da je program reformi hrabar potez, ali i neophodan Crnoj Gori

Crna Gora više nema vremena za gubljenje, kaže ministar, ''jer smo izgubili decenije i siti smo obećanja na dugom štapu''

Evropa sad potrebna je našim građanima – SAD, jer se njihov standard mora hitno poboljšati, kazao je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, komentarišući izvještaj Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

“Saglasni smo sa MMF-om da je program reformi hrabar potez, ali i neophodan Crnoj Gori, zato što možemo i moramo zaustaviti odliv mladih i omogućiti građanima da benefite osjete što prije”, napisao je Spajić.

Crna Gora više nema vremena za gubljenje, kaže ministar, “jer smo izgubili decenije i siti smo obećanja na dugom štapu”.

“Preporuka MMF-a je da se program sprovodi fazno, ali radi kompletne slike treba podsjetiti na njihove prošlogodišnje preporuke. Na početku mandata ove Vlade, MMF je prognoziraotri puta manji rast ekonomije nego što će izvjesno biti u 2021”, dodao je ministar.

Ministar se osvrnuo na ranije prognoze Fonda.

“Takođe, smatrali su da nema investitora zainteresovanih za crnogorske obveznice (za čije emitovanje sad kažu da je bila dobra odluka), i da bi trebalo ići u fiskalnu konsolidaciju smanjenjem plata i penzija (koje mi nismo smanjili). Cijenimo mišljenje MMF-a, ali nama su isključivi prioriteti mišljenje i potrebe naših građana, naravno, uz fiskalno neutralni efekat i finansijsku stabilnost”, objavio je Spajić na Twitter-u.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve