Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Spajić radnicima KAP-a obećao sastanak sa Krivokapićem

Najavljuju da će im se ispred zgrade Vlade na protestima pridružiti i porodice

Na protestu ispred zgrade Vlade Crne Gore, nekoliko desetina bivših radnika Kombinata aluminijuma, najavili su svakodnevna okupljanja do im se ne ispune zahtjevi. Jedan od bivših radnika KAP-a, Branko Odovović kazao je Pobjedi da će im se na protetima pridružiti i porodice i djeca, koja neće ići u školu.

Na prijemnici Vlade predali su zahtjev za odlazećeg premijera Zdravka Krivokapića od kod traže prijem i najavili da će isti zahtjev predavati svako sat vremena.

Nakon dva i po sata koje su jutros proveli ispred Vlade, radnicima KAP-a se obratio ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić obećavši im da će uraditi sve da im sjutra organizuje sastanak sa premijerom, nakon čega su se radnici razišli.

Ujutro će se, kako je Pobjedi kazao Odović, ponovo okupiti u devet časova ispred Vlade.

U obraćanju Krivokapiću, Sindikalna organizacija KAP-a u stečaju traži pomoć za radnike kojima nije uplaćen beneficirani rani staž od 1. janura 2006. godine do dana prestanka radnog angažovanja.

– U stečajnu masu od 01.01.2006. do 08:07.2013. stečajni upravnik nam je umjesto u drugi isplatni red, prebacio potraživanja u treći, što znači nikad to nećemo moći naplatiti – navodi se u dokumentu.

Ističu da su im stečajna uprava i Privredni sud kazali da nemaju pravo na beneficirani radni staž iako se radi o radnim mjestima koja su otežana po Pravnilniku Crne Gore za mjesta koja se računaju sa uvećanim trajanjem.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve